Fem mistet lappen etter å ha kjørt for nært andre biler

Artikkelen er over 4 år gammel

Politiet holdt kontroll i Hobøl. Noe som førte til at mange fikk seg en smekk.

DEL

Tirsdag ettermiddag ble det holdt trafikkontroll ved fylkesstøtta på E18 i Hobøl.

Politiet melder at UP, som holdt kontrollen, fokuserte på avstanden mellom kjøretøyene som kjørte forbi.

Resultatet av kontrollen ble at åtte bilførere fikk en bot som følge av at de hadde for kort avstand fram til forankjørende bil.

Fem mistet lappen av samme grunn.

Distriktsleder i Østfold og Follo politidistrikt Stein-Olav Røberg, sier til avisen at reaksjonstiden til de som mister lappen ved å ligge for nærme bilen foran, blir for lav hvis en nødsituasjon skulle oppstå.

– Man mister førerkortet hvis man ligger under et halv sekund bak bilen foran. Dette gjelder for biler under 3,5 tonn, sier han.

For biler over 3,5 tonn er grensen på ett sekund.

– Disse som ligger så nærme bilen foran setter seg selv og resten av trafikken rundt i stor fare. Skjer det noe har de ikke sjangs til å stoppe, og vi ser at konsekvensene av dette kan være fatale, sier Røberg

– Det er ikke så vanskelig forstå at en personbil og alle som er inne i den ligger dårlig an hvis den blir truffet av en 30 tonns trailer bakfra, sier han videre.

Ifølge distriktslederen mister man førerkortet i 3-6 måneder, avhengig av situasjon og forhold, hvis man ligger helt inntil bilen foran.

– På E18 i Hobøl der vi sto tirsdag er et sted det ikke har noen hensikt å ligge så nære bilen foran. Folk ser ut til å gjøre dette i forbindelse med forbikjøringer, men i realiteten så mister man oversikten på veien ved å legge seg så nære. På denne delen av E18 er mye trafikk, elgfare, og fartsgrense som tilsier at en forbikjøring er en dårlig ide, sier han.

Artikkeltags