Fant drømmegården - nå skal den hjelpe andre

Starter Grønt Arbeid: Ole Bjørn Hoppestad og Anne Kristin Toverud har kjøpt Nordre Holm gård. Nå gleder de seg til å starte Grønt arbeid på gården. Ådne Hansen (t.v.) fra attføringsbedriften Innovi drifter tiltaket på oppdrag fra Nav.

Starter Grønt Arbeid: Ole Bjørn Hoppestad og Anne Kristin Toverud har kjøpt Nordre Holm gård. Nå gleder de seg til å starte Grønt arbeid på gården. Ådne Hansen (t.v.) fra attføringsbedriften Innovi drifter tiltaket på oppdrag fra Nav. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Et ektepar fra Skien har kjøpt prakteiendommen Nordre Holm i Spydeberg.

DEL

Gården Nordre Holm har vært til salgs i lang tid. I 2012 lå den ute med en prisantydning på 19,5 millioner. Eierne, som drev med hesteoppdrett, hadde renovert hele eiendommen. I et intervju med Smaalenenes Avis i 2011 anslo de at de hadde brukt omtrent 20 millioner på eiendommen.

Millionavslag

Ekteparet Ole Bjørn Hoppestad og Anne Kristin Toverud kjøpte gården tidlig i år, og flyttet inn i april. Prisen ble langt lavere enn takst.

– Vi hadde sett på denne gården en stund, men den var altfor dyr. Vi slo til da prisen ble satt ned, sier Hoppestad.

Hoppestad og Toverud kommer fra Skien, og jobber begge som lærere. De ønsker ikke å snakke om penger og vil ikke si hvor mye de ga for gården.

Det offentlige registeret over eiendomsoverdragelser oppgir imidlertid en sum på 13 millioner kroner.

Grønt arbeid

1. januar blir ekteparet vertskap for Grønt arbeid for psykisk syke.

– Vi undersøkte om det gikk an å bruke gården i skolesammenheng. I forbindelse med dette kom vi i kontakt med Ådne Hansen i Innovi. Sammen ble vi enige om å starte dette tiltaket på gården, forteller Hoppestad.

Smaalenenes Avis skrev i forrige uke om tiltaket Grønt arbeid, som skal hjelpe personer som sliter med rus eller psykiske problemer tilbake i arbeidslivet. Tiltakene på Grøtjern, Vollene og Blixland legges nå ned, til fordel for ti nye plasser på Nordre Holm. Her skal deltakerne sysselsettes med blant annet stell av hester og sauer i tillegg til en rekke andre gjøremål på gården. Hoppestad blir arbeidsleder på heltid og Toverud på deltid.

– Denne gården gir store muligheter. Her kan man gjøre både individuelle oppgaver og gruppeaktiviteter. Målet er at deltakerne skal tilbake i arbeid, så vi vil utfordre dem litt, sier Ådne Hansen i Innovi.

Attføringsbedriften skal drifte tiltaket på oppdrag fra Nav.

Stort fagmiljø

Hansen gleder seg også over få etablert et nytt og stort fagmiljø i Indre Østfold.

– Når vi har et såpass stort tiltak med 10 personer, kan vi ha en faglig veileder her hver dag. I tillegg kan de samarbeide med veilederne vi har på et annet tiltak på en gård i Rakkestad, forteller Ådne Hansen.

Nå gleder de seg alle tre til oppstarten 1. januar.

– Vi er stolte av å kunne tilby denne plassen til Grønt arbeid. Forutsetningene er gode for å hjelpe flere tilbake i arbeidslivet, smiler Ole Bjørn Hoppestad og Anne Kristin Toverud.

Artikkeltags