– I dag er første skikkelig arbeidsdag i våre nye lokaler. Det er alfa og omega for Cold Boy at vi nå har vårt eget sted hvor vi har kontor og kan brygge og tappe ølet vårt, sier gründer Arvid Tennefoss fornøyd fra sitt nye kontor i Gramveien 36 i Askim på fredag.

Denne dagen var også den første offisielle dagen til Anders Riseng som ny deleier i firmaet.

– Anders har enormt med kunnskap og vi utfyller hverandre bra. Han har jobbet med Cold Boy en stund nå, men det var vel faktisk i dag er skikkelig offisielt. Vi har kjent hverandre siden speideren og er enige om det aller meste, smiler Tennefoss.

Cold Boy har leid seg inn på et lokale på Ihlen industrifelt, og før de kan komme i gang skikkelig med bryggingen i Askim er det en del ting som må ordnes.

– Vi skal fjerne gammelt utstyr som står igjen etter de som har brukt lokalene før oss, så skal vi inn med masse utstyr. Det er godt med arbeid som står igjen, men dette er et stort steg for oss og ikke minst et steg i riktig retning, sier Tennefoss.

– Når regner dere med å være i full produksjon i Askim?

– Jeg tror vi trygt kan si at vi skal være i full gang før jul i hvert fall, sier Anders Riseng. Tennefoss nikker seg enig.

Polølet kommer

Cold Boy er ennå ferske i ølbransjen og ble stiftet i 2012. Nå satser sterkt videre, mye av ølen deres brygges fortsatt i England, men om noen uker, hvis alt går etter planen, kan deres første sterkøl dukke opp på Vinmonopolet.

– Vi har en kjempenyhet her, men inntil vi er sikre på at produktet blir så bra som vi ønsker, venter vi litt til med å avsløre hva det er som kommer, sier Tennefoss.

Ansetter tv-kjendis

I tillegg til de to askimingene bruker mesteparten av fritiden sin på Cold Boy, skal de ansette en person i deltidsstilling. Det ser etter alle solemerker ut til å bli ingen ringere enn Tom Tørresdal, som kom på andreplass i TV Norge-programmet «Alt for Norge».

– Han er en dyktig ølbrygger, og han setter seg på flyet fra statene så snart han får telefonen fra oss. Vi er blitt kjent med han via ølmiljøet, og vårt siste brygg, gjorde vi sammen med ham. Det var en fantastisk opplevelse, sier Riseng engasjert.

– Han utsatte faktisk hjemreisen sin fra Norge for å brygge med oss, sier Tennefoss.

– Får vi et helnorsk øl fra Cold Boy med norske ingredienser?

– Det er faktisk noe vi har tenkt en del på. Generelt vil vi nok holde oss til mange utenlandske råvarer, men vi har tenkt på å brygge et helnorsk øl med lokale råvarer. Hvis noen for eksempel har en gammel lokal øloppskrift hjemme oppfordrer vi dem til å ta kontakt, sier Riseng.

  • FAKTA:
  • Cold Boy ble stiftet av Arvid Tennefoss i 2012
  • Firmaet har per dags dato kun øl i butikker.