Ingeniørspirer har fått ny linje

Av

Emil Solberg (16) er en av tolv førsteklassinger som har begynt i den nye Eltek-klassen.

DEL

Askim: Ved Askim videregående skole denne høsten har 12 forventningsfulle elever begynt i en flunkende ny klasse med fokus på ingeniørutdanning. Eltek, som klassen heter, er et tilbud for dem som vil bli ingeniører innen elektronikk eller data. Deres kontaktlærer, Thomas Renè Lundhaug, forteller at dette er en ny satsing på skolen, grunnet etterspørselen for elektroingeniører.

– Arbeidsmengden kommer til å bli stor for disse elevene, men alle er positive hittil, og denne gjengen kommer til å få et stort forsprang i forhold til andre som vil bli ingeniører, sier Lundhaug.

Emil Solberg fra Eidsberg bestemte seg sent i 10. klasse for at dette kunne være noe for han. Han forteller at han valgte Eltek fordi han er interessert i elektronikk, men også grunnet de spesielle mulighetene man får.

– Vi får mye praktisk opplæring og informasjon om hvordan det er å være ingeniør. Mange av fagene kobles opp til elektro. For eksempel skriver vi arbeidsrapporter i norsk og gjør elektrorelaterte oppgaver i mattetimene, sier Solberg.

Han synes klassemiljøet hittil er veldig godt.

– I klassen går det bare gutter, men det har ikke vært negativt hittil.

Artikkeltags