EIDSBERG: Bare spør Øyvind Larsen (37) fra Mysen og Espen Sperlin (36) fra Eidsberg. Fredag la kameratene ut på en to dager lang påsketur i Trømborg-fjella sammen med hunden Max, og kan melde om en flott opplevelse i lokalt turterreng.

– Vi startet turen fra Kamperud i Marker og gikk på fine skiløyper inn mot Nordre Stange varde. Da vi overnattet første dagen gikk vi 5–600 meter vekk fra løypa på truger, det var moro. Det var løs snø og litt tungt å gå, og opptil en meter snø noen steder, forteller Øyvind Larsen til Smaalenenes Avis.

Ble fotografert

Dag to krysset Larsen og Sperlin grensa over til Eidsberg kommune.

Etter å ha gått fem kilometer slo kameratene leir ved Søndre Kjelen, ikke langt fra skiløypa.

– Det var ikke akkurat påskevær, men tåke og nedbør. Da vi våknet var det sol, forteller Larsen. Om morgenen ble friluftsgutta fotografert av Svein Syversen. Fjella-entusiasten var ute på søndagstur, i likhet med mange andre som føk forbi på ski.

– Det var gøy å se alle som var ute i løypa, fortsetter Larsen.

Bildet Syversen tok viser to glade gutter.

Anbefaler turen

Med seg hadde Larsen og Sperlin pulk og alt av utstyr de trengte. På bålet lagde de jegergryte med indrefilet, løk og fløte, og nøt livet.

– Vi bærer heller med oss litt for mye enn for lite, sier Larsen, som mener det er viktig å kose seg på tur, selv om det tok litt for lang tid å tilberede jegergryte på bålet. Til slutt endte ferden innerst i Dammyrveien, ikke langt fra Søndagsskolehytta.

Øyvind Larsen anbefaler alle til å legge ut på tilsvarende tur, og å prøve seg på truger om det er nok snø.

– Dette er en lokal, liten tur alle kan gjennomføre. Det er en nærtur, samtidig som man er ute i flott natur. Man føler man har vært på påsketur selv om man bare er 20 minutter unna Mysen, fastslår Larsen.

Så vårtegn i terrenget

Under turen var det godt med snø i Fjella, men flere steder tittet vårtegnene frem.

– I solhellingen pipler det opp mose og gress, sier Larsen.

Dekning på mobiltelefonen var det verre med.

– Vi hadde stort sett ikke dekning og jeg slo av telefonen. Det var egentlig veldig digg å slippe vibreringen i lomma, sier Larsen, som mener det viktig å leve litt her og nå, uten kjas og mas, som naturen tillater.

– Det var litt utfordring med kornete påskesnø og at alt var bløtt. Så vi fikk ikke slappet av så mye som vi hadde tenkt, medgir Larsen.

Glade i friluftslivet

Øyvind Larsen og Espen Sperlin drar på tre, fire slike utflukter i løpet av året.

– Egentlig hadde vi planlagt å gå denne turen på beina, men skjønte at det ikke gikk. Ellers er vi mye i kano og på fjellet, men det viktigste er hyggen. Det er hygge i å slite litt, sier Øyvind Larsen.