– Helt vilt. Jeg er både litt nummen, og veldig overrasket. Jeg konkurrerte jo med ti andre, flotte jenter, sier Mona Olsen, som i helgen deltok i kåringen av Miss Pinup Norway under festivalen Rockabilly Rumble i Nesbyen i Hallingdal.

Der havnet hun på andreplass, og sikret seg med det billett videre til den skandinaviske kåringen av Miss Pinup. Vinnere der går videre til europeisk finale.

– Jeg gleder meg stort på vinnerens vegne, og syns egentlig det var viktigere å treffe de andre deltakerne enn å få noen plassering, fastslår Olsen, som ikke hadde noen lett oppkjøring til konkurransen.

Hun tilbrakte nemlig natt til fredag på kjøretur, for å hente hjem sin nye øyensten: En Pontiac 2D stolpe fra 1956. En skikkelig grombil. Og ikke nok med dét – morgenen konkurransedagen våknet hun med urinveisinfeksjon, og kom omtrent rett fra legevakta til missekonkurransen, som blant annet hadde et besøk på eldresenter på timeplanen.

 –

 

– Det var kjempekoselig, og mange av de eldre husket bilene. Det kom mange historier, og det var veldig fint å få gitt litt tilbake, forteller Eidsberg-kvinnen blidt. Hun ser frem til den skandinaviske finalen, men mest for den sosiale biten – og bilene, da.

– Det blir en tur i Pontiac-en, fastslår hun.