Disse bærene kan bli gelé, syltetøy, vin og likør – kommunen vil gjerne at du kommer og plukker dem

MYE BÆR: Det bugner av svartsurbær på buskene ved Heggin om dagen.

MYE BÆR: Det bugner av svartsurbær på buskene ved Heggin om dagen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Alle innbyggerne i Eidsberg er velkommen til å plukke svartsurbær ved parkeringsplassen på Heggin.

DEL

EIDSBERG: – Det er masse modne bær på buskene nå og det er flott om noen kan ha nytte av dem, opplyser kommunen på nett.

Det eneste kravet er at du er forsiktig så ikke grenene knekkes. Bærklasene kan med fordel klippes av. Det gjør ikke noe om det er med noen små stilker i kokeprosessen.

– Bærene er best etter en frostnatt eller to, så før du tar dem i bruk; legg dem minimum et døgn i fryseren. Du kan lage saft, syltetøy, gelé, vin eller likør på svartsurbærene. Det ligger mange oppskrifter ute på internett, påpeker Eidsberg kommune, og har delt noen av dem på sine sider.

De oppfordrer også innbyggerne til å komme med forslag til bruk eller gode oppskrifter de kan dele.

Artikkeltags