Disse lokale supertalentene fikk 15.000 kroner hver

Talentene: Cornelia Remme Fladberg (t.v), Sander Thorbjørnsen Hasti, Heine Gabrielsen og Safari Yves Shabani.

Talentene: Cornelia Remme Fladberg (t.v), Sander Thorbjørnsen Hasti, Heine Gabrielsen og Safari Yves Shabani. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MYSEN: En 14-åring har operasangeren Pavarotti som idol. En annen er på landslaget i fotball og spilte uavgjort mot Sverige. Den tredje er superdanser, mens den fjerde drømmer om en VM-tittel i bueskyting.

I ettermiddag delte Eidsberg Sparebank ut sitt stipend for unge talenter i 2017. Fem ungdommer fikk hver 15.000 kroner.

Unge talenter

– Ikke bare må de være dyktige. De må også ha ambisjoner om å utvikle talentet sitt, forklarer fagansvarlig Nils Thomas Nøkleholm i sparebanken.

LES OGSÅ: Har stipendpenger – mangler søkere

Det er ungdom mellom 13 og 23 år i Eidsberg kommune eller Sarpsborg kommune som kan søke. Eller de kan være kunder i banken.

Av en stor bunke på nærmere 30 søknader ble fem talentfull ungdommer torsdag ettermiddag overrakt stipendiet.

Samtlige har allerede en merittliste lokalt, nasjonalt eller internasjonalt.

Som Safari Yves Shabani (20) fra Mysen. Han er født i Kongo, oppvokst i Zambia og bodd i Norge i snart tre år. Han er elev på medielinjen på Mysen videregående. I tillegg til skolen reiser han tre til fire dager i uka til Oslo der han danser ved Circle Baarder akademiet. Han har en merittliste med nm-titler i hiphop og har deltatt i VM. Nå er planen å da til VM i Danmark.

Synger italienske arier

Heine Gabrielsen (14) synger hver dag. Hans store idol er ingen fotballspiller, men operasangeren Luciano Pavarotti. Han hører heller på Pavarotti som synger «Caro mio bein» enn moderne pop.

– Jeg kunne vel synge før jeg kunne snakke, sier 14-åringen som tar sangtimer hos Rune Knoff i Oslo.

Nå har han også kommet inn på satsingsgruppen til Den norske ballettskole. Han har sunget i Eidsberg kirkes barnekor og solo ved Østfold musikkskole.

LES OGSÅ: Står klare til å dele ut tusenvis av kroner – mangler kandidater til prisen

– Målet mitt er å bli musikalartist eller operasanger, sier han.

På landslaget

16 år gamle Cornelia Remme Fladberg fra Mysen skal flytte hjemmefra til høsten. Hun har kommet inn ved Norges Toppidrettsgymnas i Bærum på grunn av sitt fotballtalent.

– Jeg har meldt overgang til Stabæk, forklarer hun.

 Cornelia har vært på kretslag, regionslag og landslag, har spilt 8 landskamper for aldersbestemte lag og laget et landslagsmål.

LES OGSÅ: Trøgstad-jente fikk 20.000 kroner i stipend fra Askim-klubb 

– Mot Sverige. Resultatet ble uavgjort.

Hun har klare mål.

– Profesjonell fotball i utlandet og etablert plass på det norske landslaget.

Til OL

Sander Thorbjørnsen Hasti (18) fra Hafslund ved Sarpsborg så på bueskyting under Ol i 2012. Da fikk han inspirasjon. Han er så talentfull at han allerede er tatt ut av Norges Bueskytterforbunds satsingsgruppe frem til Ol i Tokyo i 2020 og Ol i 2024. Han har flere NM-titler.

Skytter Trude Johansen (18) fra Mysen har også fått stipend. Men da hun allerede var reist til VM i Tyskland var hun ikke til stede under arrangementet i bankens lokaler torsdag kveld.

Artikkeltags