Geirs varme toner innviet julebutikken til Tyventyven

Innsatte Geir og fritidsleder i fengslet Simen Rem underholdte en fullstappet butikk.

Innsatte Geir og fritidsleder i fengslet Simen Rem underholdte en fullstappet butikk. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Innsatte Geir sang og spilte da den lille butikken Tyventyven var fylt til randen. Torsdag åpnet butikken julesalget.

DEL

MYSEN: Geir er innsatt i fengselet i Eidsberg. Han har i løpet av sin soning blitt glad i å synge og spille gitar. Geir fikk det ærefulle oppdraget å være kulturinnslaget da fengselsbutikken Tyventyven  begynte å selge sine julevarer.

– Jeg begynte å spille på cella mi i Ringeriket fengsel i 2012. Siden den gang har jeg blitt flyttet hit, til Eidsberg, forteller Geir.

– I starten satt jeg bare å klimpret på en kassegitar. Etter hvert fikk jeg både elgitar og loop-pedal. Da tok spillingen seg opp for alvor, forteller han.

Konserten i butikken var Geirs tredje opptreden utenfor fengselet. I tospann med fritidsleder i fengselet Simen Rem spilte de juleklassikeren White Christmas og en sang Geir har skrevet selv.

– Det er godt å komme seg ut og få spilt litt. Man er jo alltid spent før konsert, forteller Geir like før han skal på scenen.

(Saken fortsetter under bildet)

Butikken #Tyventyven var fylt til randen med folk på jakt etter julegaver.

Butikken #Tyventyven var fylt til randen med folk på jakt etter julegaver. Foto:

Geir var i en liten periode med å laget varer som selges i butikken. I det siste har han vært ganggutt i fengslet. Det vil si at han rydder, vasker og er med på å lage mat.

Julesalget i gang

 #TyvenTyven er butikken hvor de innsatte i Eidsberg og Trøgstad fengsel selger varene de produserer på verkstedene. I løpet av en uke er det til sammen over 100 innsatte som produserer julevarer. Fengselsinspektør Heidi Brandtenborg var fornøyd med oppmøte og varene som er til salgs.

– Nå har vi holdt igjen varer til jul frem til i dag. Det har vært julestemning på verkstedet en stund, forteller Brandtenborg.

– Vi har valgt å ha fokus på produksjon av leker. Det å lage varer som blir solgt gir mening for de innsatte. Samtidig er de innsatte med å utvikle nye produkter, også det er med på å gjøre arbeidet mer meningsfullt, forteller hun.

Butikken vil fortsette å selge julevarer helt frem til jul.

Artikkeltags