Statens vegvesen ber folk kjøre gjennom Hobøl

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Nå nærmer det seg gjenåpning av Nordbytunnelens nordgående løp. Men før åpningen mandag fjerde desember, blir tunnelen helt stengt helgen 2. og 3. desember, skriver Moss Avis.

Dermed forventer Statens vegvesen store utfordringer og lange køer gjennom helgen, etter som all trafikk som normalt går gjennom Nordbytunnelen må gå på omkjøringstraséene.

LES OGSÅ: Har funnet leire i taket på Nordbytunnelen – veivesenet må utvide nattestengingen

– Med julehandelen som starter for fullt den aktuelle helgen forventer vi lange køer på fv. 156 Nessetveien, sier prosjektleder Thomas Kalleberg i en pressemelding fra Statens vegvesen.

Anbefalingen fra vegvesenet er at reisende som ikke har ærender som gjør at de må benytte fv. 156, heller bruker omkjøringstraséen via E18 til Elvestad, fv. 120 og fv. 151 til Sonsveien stasjon i sørgående retning, og motsatt i nordgående retning.

LES OGSÅ: Anbefaler omkjøring gjennom Hobøl for å unngå kø på E6

Også lokalveinettet i Ås kommune vil oppleve økt trafikk neste helg, og publikum bør være spesielt oppmerksomme på fv. 152 og Kongeveien.

Ifølge vegvesenet er det et omfattende arbeid med opprydning, oppmerking, skilting og testing som må gjennomføres innen tunnelen kan åpnes for normal trafikk igjen mandag 4. desember.

– Dessverre tar dette tid. Men vi blir vi ferdige før, åpner vi før, sier Kalleberg til Moss Avis.

LES OGSÅ: Politiet med bønn til utålmodige bilister som snur på E6

LES OGSÅ: Folk rygger på E6 og kjører av i påkjøringsrampa for å slippe køen

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken