Gå til sidens hovedinnhold

– E18 klar i 2009

Artikkelen er over 16 år gammel

Senterpartiets stortingsgruppe, med partileder Åslaug Haga i spissen, har vært på rundtur i fylket. Mandag var delegasjonen i Indre Østfold og fikk informasjon om E18-utbyggingen og besøkte Phoenix House.

E18 gjennom Østfold må fullføres innenfor spesifikke rammer og en fastlagt plan for ferdigstillelse. Dette vil være Østfold Senterpartis fanesak i tiden framover.

– I praksis er det fullt mulig å fullføre denne strekningen innen 2009, fortalte prosjektleder i Statens vegvesen, Thorer Lie, under sin korte orientering for politikerne fra Senterpartiet.

– Men, la han til, per i dag er det ikke økonomi til å kunne gjennomføre dette.

Ferdigstillelse innen 2009

Dette vil ikke Senterpartiet avfinne seg med.

– Vi krever at det blir stilt midler til rådighet slik at E18-utbyggingen kan sluttføres innen 2009, var Eidsberg-ordfører Knut J. Herlands budskap under åpningen av arrangementet på Smaalenene Hotell i Askim.

– Våre fylkesveier og kommunale veier er i elendig forfatning og noe bør gjøres straks med disse. Men vi kan ikke lenger leve med at E18 krever så mange menneskeliv, og vi vil gjøre alt for at utbyggingen skal gjennomføres så fort som mulig, sa Herland.

Statistikken er dyster: Med et snitt på fem drepte og 60 skadde i året er E18 gjennom Østfold en av landets farligste veistrekninger. Østfold Senterparti vil ikke lenger godta at utbyggingen av veien sinkes av manglende bevilgninger fra statlig hold og fravær av spesifikke rammer for arbeidene.

– Arbeidene som er gjort til nå er finansiert kun med lånte midler og bomfinansiering. Nå må staten inn med midler, sa Herland. Han etterlyste videre planer for ferdigstillelse av strekningene Momarken – Melleby og Knapstad – Akershus grense. Han forlangte videre at Østfoldpakka snarest blir revidert, årlige budsjetter og oppfølging av handlingsplan.

Fornøyd Sp-leder

Partileder Åslaug Haga roste de lokale politikerne for valg av saker.

– Vi trenger klare saker å arbeide med. Vi må slå ring om kommuneøkonomien. Til det trenger vi arbeidsplasser – og en god infrastruktur må være på plass for å beholde disse, sa Haga.

Hennes mening om den vanskelige økonomiske situasjonen mange kommuner befinner seg i er krystallklar:

– Det må en annen regjering til for å stoppe den negative utviklingen av kommuneøkonomien!