Fant katten Ibsen skutt med luftgevær

Da Ingvill Ulsness kom hjem til katten sin Ibsen , fant hun han med en luftgeværkule i kroppen.

Da Ingvill Ulsness kom hjem til katten sin Ibsen , fant hun han med en luftgeværkule i kroppen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

ASKIM: Da Ingvill Ulsness kom hjem fra jobben i går, kjente hun noe rart i pelsen til katten sin Ibsen.

– Ibsen kom inn som vanlig og hoppet på fanget mitt. Da jeg klappet han, kjente jeg det satt noe i pelsen. Det kan ikke være flått nå som det er så kaldt, tenkte jeg. Da jeg kikket så jeg en blank metallrunding. Det var først da jeg kom til godt lys på badet at jeg skjønte at det var en luftgeværkule, sier Ulsness.

– Heldigvis er katten vant med at jeg napper ut flått, for den sto helt stille da jeg dro ut kula. Den satt som en propp. Det var ordentlig ekkelt.

Skjedd i nærområdet

Ulsness tror Ibsen har blitt skutt på mandag, da det var friskt blod i pelsen da hun fant kula mandag ettermiddag, og at hun ikke kjente kula da hun koste med katten søndag kveld.

– Ibsen er kastrert og beveger seg ikke langt hjemmefra, så mest sannsynlig er det noen i nærområdet som har gjort dette, sier Ulsness.

Selv om hun ikke har hørt om andre katter i Askim som har blitt skutt, er hun redd for at det ikke er første gang den tre år gamle katten har blitt plaget.

– I sommer har han ved flere anledninger kommet inn og vært skvetten og redd for bevegelser.

Anmeldt

Ulness ber andre katteeiere sjekke kattene sine ekstra godt.

– Det er flere katter i området vi bor, og jeg ønsker ikke at de også blir skutt.

Saken er nå anmeldt til politiet.

– Jeg har ikke håp om at de finner ut hvem som har gjort det, men nå er hendelsen i alle fall registrert, dersom andre opplever det samme.

Historien florerer også på Facebook etter at Ulsness la ut en post, i tillegg har hun også hengt opp en lapp på postkassestativet på Askimjordet, der hun bor.

– De på Facebook er forbanna alle sammen. Jeg håper dette gjør at noen tar en samtale med ungene. Jeg vet om barn som skyter med luftgevær i området der jeg bor, uten å legge skylden på dem.

Vanskelig å finne bevis

Politioverbetjent ved Indre Østfold politistasjon Per Fjeld sier til Smaalenenes Avis at det hender at politiet får inn lignende meldinger.

– Det forekommer dyremishandling også hos oss. Problemet til politiet er at saker som denne er vanskelig å løse. Vi må ha noe å gå etter, sier Fjeld.

I tillegg til at svar i slike saker er vanskelige å finne, kan de også fort bli nedprioritert.

– Slike hendelser er veldig ugreie og bør etterforskes. Vi kommer til å se på saken.

LES OGSÅ: Mener dyr behandles svært dårlig på farm der Henrik Mørk Eek er daglig leder (+)

Artikkeltags