Drapsdømt til sykehus med kraniebrudd

Av
Artikkelen er over 16 år gammel

- Han sa til dørvakta at han skulle skyte ham på stedet. Dørvakta forsvarte seg med batong. Han sloss for å redde både sitt eget og mitt liv. Det sier Mette Leret, innehaver av Station Pub, etter det dramatiske slagsmålet natt til søndag.

DEL

MYSEN: Ifølge Mette Leret er bakgrunnen for slagsmålet at den 28 år gamle mannen er nektet adgang til det populære utestedet.

- Han har truet både meg og en annen dørvakt på livet. I juni anmeldte jeg truslene og politiet har siden da gitt ham forbud mot å gå inn på puben, forteller hun.

Det skal den tidligere drapsdømte mannen ikke ha likt, og han har ved flere anledninger varslet at han skal «ta» både innehaveren og vakta.

Natt til i går endte konflikten i et blodig slagsmål på åpen gate, foran øynene på et titall vitner.

Til sykehus

Klokka fem over tolv natt til søndag fikk politiet melding om slagsmålet.

- Det oppsto et basketak mellom dørvakten og en annen mann. Sistnevnte ble påført flere kraftige slag mot hodet med et slagvåpen. Resultatet var et åpent kraniebrudd, forteller operasjonsleder Anders Oksvold ved Follo politidistrikt.

Mannen ble fløyet med luftambulanse til Ullevål universitetssykehus klokken 00.55, og ble søndag morgen operert.

Sykehuset opplyste søndag formiddag at tilstanden var stabil og at mannen er utenfor fare.

- Mannen har fått hode- og bruddskader. Det skal bare være lettere skader, sier informasjonssjef Tonje Grave ved Ullevål universitetssykehus til Aftenposten.

Kranglet først

Mette Leret forteller at det hele startet med at dørvakta og 28-åringen pratet sammen på gata utenfor puben natt til søndag.

- Jeg vet ikke hva de snakket om, sier hun.

Ifølge Leret, som stod og så på de to, hisset mannen seg gradvis opp, mens vakta forholdt seg rolig.

- 28-åringen ropte til dørvakta at: «Hvis du skal snakke til meg, så har du å se ned i bakken», forteller Leret.

Leret så også at mannen dyttet dørvakta i brystet og klappet til ham med åpen hånd. Hun gikk selv mot de to for å få med seg hva som ble sagt. Vakta skal da ha stoppet henne med en håndbevegelse og hun trakk seg tilbake til døra på utestedet. Hun måtte se vekk et lite øyeblikk på grunn av trengsel i døra.

- Da jeg så de to igjen, hadde de begynt å slåss, forteller Leret.

Brukte batong

Ifølge Leret startet basketaket med at de to mennene brøt med hverandre. Deretter slo dørvakta mannen i hodet med batong en gang.

- Så ropte vakta at mannen skulle holde seg nede. Men det gjorde han ikke. Så slo vakta igjen, sier hun.

Bakgrunnen for slagene skal være en drapstrussel på stedet.

- 28-åringen sa til vakta at han skulle dra skytevåpen og drepe ham der og da. Vakta visste at mannen har skutt folk før og det var grunn til å ta trusselen seriøst, mener pub-sjefen.

Hun støtter vaktas handlinger og er ikke i tvil om at han handlet i nødverge.

- Han sloss for å redde både sitt eget og mitt liv, sier hun.

- Men batong er ulovlig å bruke?

- Ja, men etter alle truslene vi har fått fra denne mannen og kameraten hans tillot jeg vakta å ha batongen på stedet denne helgen, sier Leret.

To venner av 28-åringen ble også pågrepet av politiet etter basketaket. En mann i slutten av 20-årene ble tatt med inn til politiarresten fordi han rettet drapstrusler mot Mette Leret, mens en ung kvinne ble pågrepet for skadeverk på en politibil. Begge ble sluppet fri etter avhør søndag ettermiddag.

Artikkeltags