Siktede i drapet på Mysen-mannen Heikki (24) er pågrepet

PÅGREPET: Makaveli Lindén, som har vært etterlyst etter knivdrapet på Majorstuen mandag i forrige uke, er pågrepet.

PÅGREPET: Makaveli Lindén, som har vært etterlyst etter knivdrapet på Majorstuen mandag i forrige uke, er pågrepet. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Pågripelse i forbindelse med drapet på Majorstuen

DEL

OSLO: Makaveli Lindén, som er siktet for drapet og ranet som skjedde på Majorstuen forrige mandag, er pågrepet.

Politiinspektør Grete Metlid og politiadvokat Christian Hatlo vil holde en pressekonferanse i kveld klokken 19.30, i presserommet i Politihuset i Oslo.

Politiet ønsker ikke å kommentere pågripelsen før dette. Etter det Nettavisen erfarer skal Lindén være pågrepet i Frankrike. Norsk politi har ikke bekreftet denne opplysningen.

I følge svenske Aftonbladet skal Lindén ha blitt anholdt øst i Frankrike tirsdag ettermiddag. Avisen viser til en kilde men innsyn i den norske etterforskningen. En annen svensk avis, Expressen, hevder at pågripelsen skjedde i byen Dijon, som ligger sørøst for Paris.

Lindén er den svenske statsborgeren som er siktet for drapet og ranet som skjedde på Majorstuen forrige mandag.

Det var på fredag i forrige uke at politiet bekreftet på en pressekonferanse at de etterlyste en person etter drapet på 24 år gamle Heikki Bjørklund Paltto.

Kniven på bildet til høyre ble brukt da den nå drapssiktede Makaveli Lindén ranet fem personer i et bokollektiv i Sverige i august i fjor. Han ble dømt til ett og et halvt års fengsel, men ble løslatt i august 2018. To måneder senere ble han etterlyst for drapet på Heikki Bjørklund Paltto. Foto: Interpol og svensk politi

Kniven på bildet til høyre ble brukt da den nå drapssiktede Makaveli Lindén ranet fem personer i et bokollektiv i Sverige i august i fjor. Han ble dømt til ett og et halvt års fengsel, men ble løslatt i august 2018. To måneder senere ble han etterlyst for drapet på Heikki Bjørklund Paltto. Foto: Interpol og svensk politi

Politiet fortalte da at de mente denne personen hadde vært flere steder i Oslo 15. oktober, og ba vitner ta kontakt:

  • Mannen skal ha gjennomført ran i Essendropsgate 5 ved 07.30-tiden. 
  • Vært ved Arbosgate 2 der 24-åringen ble drept. 
  • Gått langs Frognerelva ved 12.30-tiden denne dagen. Her har han kvittet seg med gjenstander som politiet har funnet. 
  • Vært på Skøyen togstasjon ved 13.16-tiden.

Søndag gikk politiet ut med navnet på den 20 år gamle svenske statsborgeren, som har vært etterlyst i 190 land over hele verden.

Makaveli Lindén het tidligere Christian Bo Lindén, og politiet har jobbet ut ifra at han tok seg til Sverige etter knivdrapet på Paltto mandag i forrige uke. Det ble også tatt høyde for at han også kunne ha forlatt Sverige, og at han befant seg i et annet land.

KNIVDREPT: Det var Heikki Bjørklund Paltto (24) fra Mysen som ble drept i sitt eget hjem i Oslo forrige mandag.

KNIVDREPT: Det var Heikki Bjørklund Paltto (24) fra Mysen som ble drept i sitt eget hjem i Oslo forrige mandag. Foto:

Siden mandag ved 12-tiden har det foregått en storstilt politijakt på personen som sto bak drapet på Heikki Bjørklund Paltto, som ble funnet knivdrept i en leilighet på Majorstuen i Oslo.

Politiet meldte også om et ran klokken 08.10 mandag morgen. Ranet skal ha skjedd i 07.30-tiden. En person var da fratatt telefon samt en skinnmappe. Den fornærmede var ifølge politiet blitt truet med en kniv, men ble ikke fysisk skadd.  

LES MER OM SAKEN:

To måneder etter at han slapp ut fra fengsel er han etterlyst for drap – viste hensynsløshet og råskap under knivran (SMAA+)

Rømte fra Norge samme dag som drapet skjedde (SMAA+)

Slipper nye bilder av drapssiktede Makaveli Lindén

Nabo om drapssiktet 20-åring: – Jeg ble overrasket og bekymret for hans pappa (SMAA+)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken