Dømt for vold mot kone og barn

Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

To år og syv måneder i fengsel. Det ble dommen for en indre østfolding etter gjentatt vold mot egen familie.

DEL

I tillegg er mannen i 30-årene dømt av Heggen og Frøland tingrett til å betale til sammen 110.000 kroner i oppreisning til to av sine tre barn. Han er også ilagt forbud mot å kontakte sin tenåringsdatter frem til hun blir 18 år.

Mannen er dømt for gjentatt vold i en periode på fem år mot sin nå fraskilte kone. Hun har tidsvis vært sykmeldt grunnet synlige skader. Deres tre barn har vært vitner til overgrepene. Hun har selv uttalt at volden begynte enda tidligere, da de giftet seg. Den eldste sønnen har også blitt utsatt for vold i samme periode, trolig fra han gikk i femte klasse.

Fryktet for familiens ære

Datteren har blitt utsatt for vold ved to anledninger. Den første gangen var i fjor høst. Da oppdaget faren at hun chattet med jevnaldrende på sin pc. Mannen, som er av utenlandsk opprinnelse, ble provosert over innholdet i samtalen og mente at hun ikke forsto hvile konsekvenser dette kunne få for henne og families ære.

Ifølge datteren ble hun slått gjentatte ganger i ansiktet med flat hånd, så hardt at en påfølgende legeundersøkelse fastslo at trommehinnen sprakk. Samme kveld ble hennes eldre bror slått fordi domfelte mente han ikke hadde passet godt nok på søsteren mens faren var bortreist.

Krig i hjemlandet

Samme høst ble datteren slått for andre gang, fordi domfelte mente hun ikke hadde passet godt nok på tevannet da hun og moren skulle lage te til ham. Han slo også sin kone. Hun søkte da tilflukt hos en venninne.

Neste morgen ringte hun sine barn og ba dem forlate huset mens faren sov. Dagen etter overtalte han dem til å komme tilbake. Da truet han med å drepe dem hvis de dro fra ham igjen. Han slo også sin kone og eldste sønn og hentet så mange kjøkkenkniver han kunne bære og holdt disse mot kona og sønnen.

Tiltaltes forsvarer hevder at mannen i denne perioden var under en stor psykologisk belastning grunnet hans engasjement i krigen i sitt hjemland. Han hadde også mistet nære familiemedlemmer. Retten valgte ikke å tillegge dette særlig vekt.

Retten mener også at selv om volden har vært omfattende, så har frykten for vold gjort større skade. Barna har forklart at de ofte slet med å sove og at de holdt seg oppe for å forsikre seg om at det gikk bra med mor.

Artikkeltags