Begge ungguttene fikk to år og åtte måneders ubetinget fengsel.

Aktor, Anja Bech, la ned påstand om tre år og ni måneders fengsel for begge.

I retten hevdet guttene at de ikke husket noe fra den ville ferden med Carina Dullum fastspent i bilbelte i baksetet. De erkjente ikke straffeskyld og ga uttrykk for at de heller ikke ante hvem som kjørte under den fatale ferden på nye E18 sommeren 2006.

Svært høy fart

Prøver tatt av begge guttene rett etter ulykken viste at de var påvirket både av narkotika og alkohol. Retten har ikke kommet frem til hvem som satt bak rattet da bilen skar av veien i 60-kilometersonen, ikke langt fra Krosby.

Tekniske målinger viste at bilen, en stjålet Golf, kan ha hatt en så høy fart som rundt 170 kilometer i timen, da den traff midtrabatten på veien første gang, gikk rundt og havnet ut på jordet.

– Er blitt hørt

Saken ble først henlagt, da tekniske spor ikke greide å bevise hvem som kjørte. Men Ann Rita Ekhaugen anket saken.

– Denne saken kan ikke legges bort i en skuff. Noen må stå ansvarlig for Carinas død, understreket moren, og Riksadvokaten tok tak i saken.

Ved at det nå foreligger en domfellelse føler Ekhaugen at hun har blitt hørt.

– Jeg vil at noen skal ta et ansvar, sa hun i retten i forrige uke. Retten har langt på vei hørt på moren.

– Men saken kan ankes, minner hun om overfor smaalenene.no.

Ny runde

Forsvareren til den ene domfelte unggutten, advokat Vidar Lind Iversen, varsler overfor avisen en ny runde i rettssystemet.

Min klient hevdet sin uskyld i retten og erkjente ikke straffeskyld. Derfor anker vi, sier Lind Iversen til smaalenene.no.

Forsvareren til den andre domfelte unggutten, advokat Vidar Helgheim, har det ikke lyktes avisen å komme i kontakt med onsdag kveld.