– Det verste som kan skje er at et barn blir påkjørt

? SENK FARTEN: Svein Andersen Ødeby bor i Kirkåsveien og reagerer kraftig på råkjøring i nabolaget. Det er 30-sone i området, men han ser stadig biler som suser mye raskere forbi. Han frykter at det må til en ulykke for at noen skal senke farten rundt skolen og husene.

? SENK FARTEN: Svein Andersen Ødeby bor i Kirkåsveien og reagerer kraftig på råkjøring i nabolaget. Det er 30-sone i området, men han ser stadig biler som suser mye raskere forbi. Han frykter at det må til en ulykke for at noen skal senke farten rundt skolen og husene. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Beboerne i Kirkåsveien er lei av bilister som råkjører i gata deres.

DEL

– Vis hensyn. Senk farten!

Det er den klare talen fra borettslaget i Kirkåsveien. Svein Andersen Ødeby bor i veien og er en av flere som reagerer kraftig på det de karakteriserer som råkjøring i Kirkåsveien.

– Vi bor i en 30-sone, men folk kjører som svin. Jeg har sett veldig mange som suser forbi og på veien passerer de en skole, barnehage, samt boliger. Sånn kan vi ikke ha det lenger, fastslår Andersen Ødeby, som også er Frp-politiker i Eidsberg.

Frykter tragedie

Kirkåsbeboeren peker på at det bor over ti barn bare i deres borettslag. Dersom det kommer en bil i full fart, frykter han det verste.

– Man skal kunne ferdes trygt i sitt eget nabolag, særlig med tanke på hvor mange barn som holder til her. Ikke minst er Mortenstua skole og Symra barnehage naboene våre, og de som holder til der er ofte ute og går langs veien. Det verste som kan skje er at et barn blir påkjørt. Jeg frykter at det må skje en alvorlig ulykke før noen senker farten, sier han.

Svein Andersen Ødeby forteller videre at kona hans nesten havnet i grillen på en passerende råkjører.

– Hun skulle ut å hente posten. Da kom det en bil som sneiet henne. Personlig forstår jeg ikke hvordan de tørr å kjøre så fort i nabolaget. Det har også vært ekstra ille det siste året, sier Andersen Ødeby.

Han, sammen med andre naboer har skrevet ned noen av bilskiltene som har sust forbi. Lokalpolitikeren legger ikke skjul på at noen av bilførerne kan bli politianmeldt dersom kjøringen ikke bedrer seg.

– Vi har nå skrevet et brev som går til nabolaget og kommunen. Vi må få en stopp for at folk kommer i en voldsom fart forbi oss, fastslår han.

I kontakt

Virksomhetsleder i Eidsberg kommune Tore Ånesland sier at kommunen støtt og stadig får telefoner fra folk i kommunen der de ønsker å gjøre forbedringer på veien rundt dem. Ånesland sier også at han tidligere har hørt fra beboerne i Kirkåsen.

Kan stenge

– Alle slike meldinger tar vi seriøst og vurderer om det er noe vi skal forandre. Vi forholder oss også til Statens vegvesen som er faglig dyktige. Om vi skal gjøre noen forandringer, må vi ta hensyn til reell fart på bilene, om det er en gjennomfartsvei eller blindvei. I Kirkåsveien er det allerede flere fartshumper, men det er det ikke i veien inn til borettslaget. Veien inn der er for kort til å lage noen fartshumper. En muligheten vi har er å stenge hele veien, sier Ånesland.

Han tviler på at det kommer til å skje, men oppfordrer på det sterkeste at folk kjører rolig og kontrollert.

Artikkeltags