Den minste karen fikk størst fisk

Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Helt på egen hånd halte Emil Larsen (4) fra Båstad inn en stor brasme. De voksne fikk ingenting.

DEL

Trøgstad: – Oi, den var seig! Men jeg tør å ta på den, sier unge Larsen og stirrer på fisken han nettopp har dratt opp av Øyeren med stor interesse.

Den spreller litt fortsatt.

– Ja, det var morsomt. Du er jo helt minst, og så fikk du den aller største fisken, sier faren hans med et smil.

– Oi, oi! Den er jo nesten like stor som deg, sier Morten Svendsen, som kommer for å inspisere og veie fangsten.

– Den var fin, stor og fin. Men den er tung også, sier Emil selv og smiler der han står med fisken på pinne.

Han vil gjerne spise den til middag, men det er ikke mor så enig i. Hun ser helst at fisken på 1,3 kilo skal bli middagsmat for katten, noe Emil heller motvillig går med på. Å glede pus står også ganske høyt på lista, tross alt.

Vesle Emil var et av tretten barn som tok turen til Sandstangen denne søndagen, for å delta på Fiskesommer-arrangementet til Båstad Jeger- og fiskeforening.

–Dette er et arrangement for barn som Norges Jeger- og fiskeforbund har satt i gang med lokalforeningene. Alle skal ha ett arrangement hver, forteller Morten Svendsen som er leder i fiskegruppa i Båstad Jeger- og fiskeforening.

Søndag var han og resten av karene i foreningen med barna på fisketur, lærte dem litt om sløying og filetering, grunnleggende meitefiske og valg av agn. Grilling ble det også,vel å merke.

– Vi skal lære dem litt grunnleggende fisketeknikker, sier Svendsen og forteller videre at foreningen ønsker å gi rekrutteringen et boost. Snittalderen er noen år eldre enn de skulle ønske, så nå dras det igang både arrangementer for barn og en egen ungdomsgruppe.

– Det er normalt sett veldig bra å fiske på Sandstangen. Det er mye fisk her, som abbor, mort, laue og gjedde. Man kan få det meste egentlig, det er jo 26 fiskeslag uti her, sier fiskeren og titter utover Øyeren.

Fiskesommer 2014 arrangeres som en del av NJFFs kampanje «Sportsfiskets år».

Artikkeltags