Samboerpar fra Indre Østfold siktet etter våpenbeslag i Askim

Kristiansand  20170729.
Høyreekstreme marsjerer i Kristiansand lørdag. Lederen for Motstandsbevegelsen i Norge, Haakon Forwald( i lys grønn jakke)
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Kristiansand 20170729. Høyreekstreme marsjerer i Kristiansand lørdag. Lederen for Motstandsbevegelsen i Norge, Haakon Forwald( i lys grønn jakke) Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Politiet avdekket en stor mengde våpen hos et samboerpar i Indre Østfold. Våpenbeslaget ble gjort tre uker før paret deltok i nynazistmarsjen i Kristiansand i august.

DEL

Samboerparet, en mann (31) og en kvinne (30), regnes som viktige aktivister i den nazistiske organisasjonen Den nordiske motstandsbevegelsen, skriver Filter. Under demonstrasjonen i Kristiansand gikk mannen mellom to fanebærere, mens kvinnen filmet demonstrasjonen.

Politioverbetjent Thea Kaabbel bekreftet at det siktede samboerparet hører hjemme i Indre Østfold.

LES OGSÅ: Stilte seg foran nynazistene - ble dyttet bort og tatt hånd om av politiet

De er begge siktet for brudd på våpenloven.

Politiet ransakte parets hus i Askim etter at de to skal ha blitt stoppet i en bil i Telemark der politiet mistenkte ruskjøring og narkotikabesittelse. Politiet fant da store mengder våpen.

LES OGSÅ: Høyreekstrem gruppe varsler marsj i Østfold i helgen

– Det var alt fra elektrosjokkvåpen og «softguns» til pistoler og gevær. Hovedvekten av våpnene var replikaer eller plomberte, men noen av skytevåpnene framstår som funksjonelle, sier politioverbetjent Thea Kaabbel i Øst politidistrikt til Filter Nyheter.

Hun understreker ovenfor Smaalenenes Avis at politiet venter på en rapport som skal si om våpnene er funksjonible eller ikke.

LES OGSÅ: 18 svenske høyreekstreme utvist fra Norge 

Det skal også ha bitt funnet ammunisjon i huset. Kaabbel vil ikke bekrefte de siktedes identitet, men PST har blitt informert om beslaget.

LES OGSÅ: Motdemonstranter samler seg mot nazistene: Her er de på vei til Østfold 

– Jeg kan bekrefte at PST rutinemessig er orientert om denne saken. Det er lokalt politi som må uttale seg om beslaget, men det er klart vi ser det som bekymringsfullt når personer tilknyttet et ekstremt miljø har tilgang på våpen, sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken.

LES OGSÅ: Tror ikke at nynazist-marsj blir i Indre – men politiet er forberedt likevel

Paret har deltatt på flere demonstrasjoner i Sverige, og samlinger i Norge. 31-åringen er straffedømt flere ganger tidligere.

Artikkeltags