Jobbet på spreng gjennom helgen for å løse kommunens dataproblemer

Tron Kallum, direktør for Innovasjon og kommunikasjon i Indre Østfold kommune, opplyser at byggesaksbehandlingen nå fungerer i hele den nye kommunen.

Tron Kallum, direktør for Innovasjon og kommunikasjon i Indre Østfold kommune, opplyser at byggesaksbehandlingen nå fungerer i hele den nye kommunen. Foto:

Ved å ta helgen til hjelp klarte Indre Østfold kommune å få byggesaksbehandling til å fungere innen saksbehandlerne kom på jobb i dag morges.

DEL

Fredag meldte Tron Kallum, direktør for Innovasjon og kommunikasjon i Indre Østfold kommune,at man kun klarte å få opp serverne med de gamle Askim-sakene. Andre saker lot seg ikke behandle.

– Dette er kritisk, derfor har vi satt alle våre teknikere på saken sammen med leverandøren av datasystemet for å få løst dette. Onsdag klarte vi å få tanket opp Askims historiske database, slik at nå kan byggesaksbehandlerne i hvert fall behandle Askim-sakene og få ut vedtak på disse. Askim har også den største mengden saker. Men foreløpig får ikke saksbehandlerne opp dokumentene fra de øvrige fire kommunene, men vi jobber på spreng med dette nå. Vi er på ballen, sa Tron Kallum, direktør for Innovasjon og kommunikasjon i Indre Østfold kommune fredag formiddag.

LES OGSÅ: Teknisk trøbbel i den nye kommunen: – Dette er kritisk

Nå melder Kallum at dataproblemet i byggesaksavdelingen er løst.

– Vi holdt på helt til søndag kveld med å få lastet opp serverne til de andre kommunene. Det var kontakten mellom arkivsystem og drift som ikke fungerte. Programmene snakket ikke sammen og koblingen mot driftssystemet fungerte ikke. Vi har ca. 200 ikt-systemer, men jeg føler at vi nå er nærmere på kornet enn vi var fredag, sier Kallum.

Han opplyser at kommunens egne teknikere og leverandørene av arkivsystem og driftssystem jobbet gjennom helgen får å få løst problemet.

– Nå er det mulig å fatte vedtak i byggesaker og andre typer saker, opplyser Kallum.

Han legger til at postjournalene også er i ferd med å lastes opp på hjemmesiden til Indre Østfold kommune etter å ha vært flyttet over fra de tidligere fem kommunene.

– Det vil imidlertid alltid være tre dagers etterslep fra saker og dokumenter blir registrert til de blir offentlig tilgjengelig i postjournalen, sier Kallum.

Artikkeltags