Nytt hissig Facebook-virus oppdaget

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Et nytt hissig virus er i ferd med å spre seg som ild i tørt gress på Facebook.

DEL

Viruset har allerede spredd seg blant en rekke svenske Facebook-brukere, melder det svenske teknologinettstedet M3.

LES OGSÅ: Pornovirus sprer seg på Facebook

Blir du rammet av viruset, spres det ifølge Fredriksstad Blad videre til alle på vennelisten din. Ifølge nettsiden sender hackerne bak viruset ut meldinger på vegne av de du allerede har på vennelisten din. Viruset kommer i form av at en av dine venner på Facebook skriver «så pinlig», etterfulgt av en lenke. Trykker du på lenken kommer du til en side som ser ut som Facebook, men det virker som om du har logget ut, og dermed må logge inn igjen.

LES OGSÅ: Advarer mot denne Facebook-siden: – Nei, vi gir ikke bort en Audi R8

Logger du inn på nettsiden, gir du automatisk påloggingsinformasjonen til hackerne, og de får tilgang til din virkelige Facebook-konto. Tilsvarende virus har herjet på Facebook tidligere også, men denne gangen kommer viruset på ditt eget språk.

Rammes du av viruset bør du endre passord så snart som mulig. Du bør også sjekke alle applikasjoner for å forsikre deg om at det ikke er lagt inn noe nytt som du ikke kjenner igjen.

LES OGSÅ: Fjern kjæresten på Facebook!

Det er foreløpig uvisst hvor langt viruset har spredd seg, og om norske brukere er rammet.

Facebook oppfordrer sine brukere til å være forsiktig med sine innloggingsopplysninger. I en epost til den svenske avisen Expressen, gir de tre råd til Facebook-brukere i Sverige:

  • Klikk ikke på suspekte linker, spesielt ikke der det reklameres med urealistiske priser eller varer.
     
  • Del aldri personlig innloggingsinformasjon til e-post eller Facbook-konto på andre nettsider.
     
  • Bruk ikke det samme passordet på flere nettsider. Noen ganger kan såkalte spamsider bruke passordet til å skapet en konto hos dem. Disse sidene utnytter at mange bruker det samme passordet på mange forskjellige sider.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken