Stengt for tungtrafikk, men nå får bussene kjøre på liten vei

NYTT VEIVALG: Den lille veien Tjernstubben på Ørje er i dag stengt for tungtrafikk. Fra 1. januar åpnes den for busser i en prøveperiode. ILLUSTRASJONSFOTO

NYTT VEIVALG: Den lille veien Tjernstubben på Ørje er i dag stengt for tungtrafikk. Fra 1. januar åpnes den for busser i en prøveperiode. ILLUSTRASJONSFOTO

Artikkelen er over 2 år gammel

Marker kommune har gitt grønt lys til at Nettbuss får trafikkere den lille veien Tjernstubben med bussene sine.

DEL

MARKER: Tjernstubben er stengt for tungtrafikk, men dette blir nå opphevet for busser. Omleggingen blir en prøveperiode på tre måneder og starter fra 1. januar.

LES OGSÅ: Bybussen blir ristet i hjel – får skader av dårlige veier i Askim

Nytt trafikkmønster

Traséendringen skyldes nytt trafikkmønster på Ørje etter åpningen av ny E18. Nettbuss har sitt garasjeanlegg i nærheten av Flexit, og med nytt kjøremønster må bussene helt bortom Sletta for å komme seg til Ørje sentrum, forklarer kommunalsjef Vidar Østenby.

Avdelingsleder i Nettbuss AS, Christer Bredahl, opplyser at dette blir klart lengre vei, noe som er uheldig i en bransje med små marginer.

- Hver kilometer teller, og bussene skal jo ut på flere enn en tur per dag, sier han

Busselskapet har derfor spurt kommunen om å få trafikkere Tjernstubben (som munner ut i Storgata).

Omleggingen gjelder alle buser som kjører ut fra Ørje. Nettbuss har åtte busser stasjonert på Ørje.

LES OGSÅ: Henrik (23) er tredje generasjon bussjåfør i Indre Østfold

Myke trafikanter

Stengingen av Tjernstubben for tungtrafikk skyldtes dels dårlig bæring, dels hensynet til myke trafikanter. Nå har imidlertid strekningen fått oppbygd fortau og veien har også fått bedre bæreevne. Maks aksellast på de aktuelle bussene er 11.500 kilo.

Ifølge korrespondanse fra Nettbuss til kommunen har selskapet planer om å selge dagens bussgarasje og finne seg et nytt sted i sentrum. Bredahl påpeker at dette nå er mindre aktuelt etter at bruken av Tjerrnstubben løste seg.

Artikkeltags