Nordens største hotellkjede flytter inn på Brennemoen

SCANDIC: Scandic-kjeden skal drive hotellet på Brennemoen. Scandic er Nordens største hotellkjede. Bildet er av Scanics hotell ved Flesland, Bergen Airport.  Foto: Scandic

SCANDIC: Scandic-kjeden skal drive hotellet på Brennemoen. Scandic er Nordens største hotellkjede. Bildet er av Scanics hotell ved Flesland, Bergen Airport. Foto: Scandic

Artikkelen er over 1 år gammel

Nå er det klart at kurs- og konferansehotellet på Brennemoen åpner som et Scandic-hotell og blir en del av Nordens største hotellkjede.

DEL

EIDSBERG:  – Scandic har utviklet seg sterkt i Norge de siste årene og er en av landets største leverandører av konferanse- og møtetjenester. Nå ser vi frem til å styrke vår posisjon med et nytt konferansehotell på Brennemoen i Indre Østfold, sier Svein Arild Steen-Mevold, administrerende direktør i Scandic Hotels Norge i en pressemelding.

Brennemoen ligger i et område med næringsaktivitet hvor det ventes flere større utbygginger de nærmeste årene, og hotellet får en sentral beliggenhet i forhold til E18. Steen-Mevold forventer at hotellet vil bli et naturlig samlingspunkt for reisende og besøkende på veien mellom Stockholm og Oslo.

LES OGSÅ: Hotellet er i ferd med å reise seg på Brennemoen

– Det er stort potensiale i alle segmenter i dette området, både for jobbreisende og konferansevirksomhet, samt ferie- og fritidsgjester. Det er korte avstander både til Askim og Mysen, og med ny E18 er også reisetiden til Oslo og handelsstedene Töcksfors og Årjäng i Sverige vesentlig forkortet, sier Steen-Mevold

 Hotellet som er under bygging på Brennemoen mellom Askim og Mysen åpner dørene for de første gjestene høsten 2018.

LES OGSÅ: Her tas de første spadetakene for hotellet på Brennemoen

LES OGSÅ: Utbygger mener området bør hete Morenen – det vil ikke rådmannen i Eidsberg

Åpne armer

Ordfører i Eidsberg, Erik Unaas, ønsker den store og seriøse hotellaktøren velkommen til regionen med åpne armer.

– Jeg ønsker Nordens største hotellkjede velkommen til Brennemoen. Hotellet vil gi både Eidsberg og nabokommunene økt oppmerksomhet. Scandic er et kvalitetsmerke og representerer en kompetanse som gjør at jeg er sikker på at Brennemoen Hotell blir en stor suksess når det åpnes etter sommeren neste år. Som ordfører er jeg overbevist om at Scandic-hotellet på Brennemoen er noe av det viktigste som har skjedd Indre Østfold på mange, mange år, sier Unaas.

LES OGSÅ: Nå blir det hotell her

Stort potensiale

Unaas ser også mange muligheter med hotellets beliggenhet i den nye storkommunen.

– Det nye Scandic-hotellet blir liggende midt i den nye kommunen som vi bygger i Indre Østfold. Med 45 000 innbyggere, et næringsliv, idrettsorganisasjoner og mange andre som lenge har ventet på et slikt stort kurs- og konferansehotell, er grunnlaget for drift og utvikling så absolutt tilstede, sier Eidsberg-ordføreren.

– Scandic er en spennende kjede i vekst og en ledende aktør i hotellmarkedet. Med sin erfaring og sitt gode omdømme, tror vi at Scandic Hotels vil tilføre hotellet på Brennemoen betraktelig merverdi, sier administrerende direktør i Norlandia Hotel Group, Morten Kahrs.

LES OGSÅ: Kunne godt tenke seg å jobbe ved det nye hotellet på Brennemoen

200 senger

Norlandia Hotel Group bygger hotellet sammen med Brennemoen Eiendom AS. Hotellet vil ha rundt 100 rom og 200 senger fordelt på tre etasjer. Hotellet vil også ha en restaurant med plass til rundt 150 gjester og en konferansesal for nærmere 200, samt en rekke mindre møterom.

Norlandia Hotel Group skal drifte hotellet, men med Scandic som franchisegiver.

– Vi gleder oss til å tilby Scandics prisvinnende frokost og gode service i Indre Østfold når Brennemoen Hotell åpner som et Scandic-hotell høsten 2018, sier Steen-Mevold.

Scandic Hotel

Scandic Hotels Group Scandic er den største hotellkjeden i Norden med 15.000 medarbeidere og med et nettverk av nærmere 230 hoteller fordelt på cirka 44.000 hotellrom i drift eller under utvikling.

Scandic Friends er Nordens største lojalitetsprogram innen hotellbransjen med 2 millioner medlemmer. En ansvarsfull drift er en del av Scandics DNA, og Scandic er ifølge BDCR «best hotel brand» i Norden. Scandic er børsnotert på Nasdaq Stockholm.

Kilde: www.scandichotelsgroup.com

Artikkeltags