Brannmannskaper fra Indre Østfold har rykket ut til to skogbranner

Bildet fra skogbrannflyet viser at det torsdag kveld brenner fortsatt godt i Aremark.

Bildet fra skogbrannflyet viser at det torsdag kveld brenner fortsatt godt i Aremark.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

110-sentralen melder at de ha fått meldinger om to skogbranner i Aremark. Det branner i nærheten av Kollerødtjernet.

– Vi har sendt ut mannskaper fra Indre Østfold Brann og Redninging. Vi vet ennå ikke hvor store branner det er snakk om, sier brannvakta til Smaalenenes Avis.

– En mannskapsbilen og en tankbil fra Marker er sendt ned. De bistår med slokkingen av de to brannene i Aremark, sier vaktleder i Indre Østfold Brann og Redning Tore Johansson til Smaalenenes Avis.

Tidligere i kveld begynte det å brenne i Aurskog-Høland. Der gikk flammene helt opp til tretoppene.

Brannmannskapene i Trøgstad står nå klare til å bistå hvis noe mer skjer i nabokommunen i nordøst.

– Samtlige mannskaper i Aurskog er sendt til skogbrannen. Derfor har vi satt våre folk i Trøgstad i beredskap hvis det skjer noe mer der. For eksempel en trafikkulykke. Da rykker vi ut, mens de andre tar seg av skogbrannen, sier Johansson.

I tillegg brenner det i skogen ved Kløftetjern i Follo. Det betyr at det brenner det både nord, sør og vest for Indre Østfold. Vaktlederen håper inderlig at det ikke tar fyr hos oss også nå.

Skogbrannflyet tok dette bildet av brannen ved Kløftetjern i Follo. Brannmennskapene har nå kontroll og driver med etterslokking.

Skogbrannflyet tok dette bildet av brannen ved Kløftetjern i Follo. Brannmennskapene har nå kontroll og driver med etterslokking. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken