Høy stemning på låvefest da 70 gjester koste seg

Låven på Vollene var smekkfull av medlemmer fra Spydeberg Carpet Bowls med gjestende damer, da de holdt sin tradisjonelle sommerfest.

Låven på Vollene var smekkfull av medlemmer fra Spydeberg Carpet Bowls med gjestende damer, da de holdt sin tradisjonelle sommerfest. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Da Spydeberg Bowlsklubb feiret sommeren og seg selv med en gedigen festmiddag og 70 gjestende i låven på Vollene gård, sto stemningen høyt i taket.

DEL

SPYDEBERG: Samvær og hygge står i hovedfokus for klubbens 43 medlemmer når de kommer sammen to ganger hver uke for å tevle ved å kaste kule.
På sommerfesten i juni var de ekstra rause, de inviterte sine damer med. Slik gjør de til to store fester i året, før sommeren og til jul.

Lek for voksne

Bowl har blitt en folkesport for mannfolk i godt voksen alder i Spydeberg. Stadig nye kommer til for å delta i fysisk aktivitet på en morsom måte, for her kan alle som kan kaste delta, stående, sittende, eller på kne. 
 De aller fleste er nå svært så oppegående, drives av konkurranseiver og deltar i tevlinger på fylkesplan, men også i utlandet.

Presisjonsspill

Spillet bowls handler om presisjon, og går ut på å kaste kuler på et teppe, dyre tepper. Spydeberg bowlslag har blitt så stort at det har blitt behov for to tepper til. Den store suksessen bowls har blitt i Spydeberg kan de takke lavterskeltiltaket folkehelsearbeidet i Østfold for. Det startet i 2011 med støtte fra Helsedirektoratet og Extrastiftelsen.

Seks år i Spydeberg

Gunnar Hjorthaug tok ideen med til Spydeberg, og i 2013 så bowlslaget her dagens lys. Det skulle ta aldeles av etter hvert som mange enkeltstående frivillige bidro med å gjøre bowlstirsdagene til mer enn å kaste kule.

Erik Melleby var en av dem, han trakk lasset fra starten av og ble æresmedlem etter fem aktive år. Og han hadde et aktivt styre med seg i jobben. 
Nå har Erik Moengen overtatt vervet, og han er mannen som byr på seg sjøl, på fest og moro sammen med sitt styre.

Jenter er velkommen

Helt siden oppstart har bowls blitt stedet for sosialt fellesskap, trivsel og fysisk aktivitet for godt voksne menn. Nå har en dame kastet seg inn, og tevler med mannfolka. Hun ivrer for at flere jenter skal delta, og nå har laget to bowlsformiddager hver uke, tirsdag og torsdag.

Internasjonalt styre

Det som fikk helsemyndighetene til å dra i gang bowls som god helseeffekt gjennom aktivitet og fellesskap, har nå ført til at de fleste kommuner har slikt tilbud. Det har igjen ført til at et internasjonalt styre der alle land med nasjonale forbund er med. I Carpet bowls styre sitter to fra Spydeberg bowls, Leif Hamburg er styrets leder, Gunnar Hjorthaug er styremedlem.

Til Latvia

Bowls sprer om seg. Nå har fire fra Riga, Spydebergs vennskapskommune i Latvia, vært her for å lære Carpet Bowls. De ønsker å starte opp lag i hjemlandet og var her i april. Bowlere fra Askim og Spydeberg ga dem god opplæring i sportsgrenen Carpet Bowls.

Artikkeltags