Mange reagerer på bekmørke i sentrum – kommunen jobber med saken

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

SPYDEBERG: De siste par dagene har flere innbyggere i Spydeberg reagert på at mangelen på gatebelysning i Spydeberg sentrum.

En rekke av disse reaksjonene har kommet på den lokale Facebook-gruppen Hva skjer i Spydeberg. Flere melder fra at de har rapportert inn feilen, både til kommunen og til Infratek, som har vedlikeholdsavtale med Spydeberg kommune når det gjelder gatebelysning.

Det kommer også kommentarer på at folk synes det er skummelt, selv om man benytter både refleks og lommelykt. Spesielt er man bekymret for barna.

– Syns dette begynner å bli litt drøyt. Ser for meg verste scenario at skolebarn blir påkjørt på veien til skolen, skriver en.

– Fortsatt skummelt mørkt. Selv med lommelykt på mobilen holdt jeg på å tråkke feil og ut av gangveien da jeg gikk til jobb i dag. Like mørkt før kl. 05.00 som etter kl. 16.00 Ikke veldig heldig for små skolebarn, fortsetter en annen.

Enkelte påpeker også at det ikke er første gang kommunen sliter med gatelyset i sentrum.

LES MER: Klager på manglende gatelys etter uværet: – Nå går vi en helt mørk helg i møte

Kommunen er på sin side klar over problemene.

– Vi har hatt mange henvendelser om mørklagte gatelys. Feilen er meldt til Infratek som er ansvarlig for gatebelysningen. Vi kommer tilbake med mer informasjon når vi vet mer om feilen og framdrift for å få rettet den. Spydeberg kommune benytter anledningen til å oppfordre til refleksbruk nå som det er ekstra vanskelig sikt, heter det på kommunens egne nettsider.

Artikkeltags