Beordret omtelling i Askim

STOR INTERESSE: Det er knyttet enorm interesse til offentliggjøringen av valgresultatet. Her er det ordfører Trygve Westgård (Ap) som sammen med Gunn Melnæs og Erik Bråthen fra Venstre er spente på å se hvor mange slengere de har fått.

STOR INTERESSE: Det er knyttet enorm interesse til offentliggjøringen av valgresultatet. Her er det ordfører Trygve Westgård (Ap) som sammen med Gunn Melnæs og Erik Bråthen fra Venstre er spente på å se hvor mange slengere de har fått. Foto:

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Det ble onsdag oppdaget feil i tellingen av listestemmene i Askim, og ordfører Trygve Westgård (Ap) beordret full manuell gjennomgang av stemmene ved årets valg.

DEL

– Det er ikke noen feil med selve valgresultatet og fordelingen av representanter mellom partiene, sier Westgård.

Dette opplyste ordføreren klokka 21.00 onsdag kveld. Da var et tellekorps på åtte-ti personer fra administrasjonen nettopp ferdig med tellingen, og skulle i gang med å telle opp alle endringer som var gjort på listene.

Helt siden valgnatta har kommunen hatt problemer med å få den elektroniske tellingen av stemmene til å fungere.

– Vi har funnet en og annen feil i resultatet, spesielt når det gjelder opptellingen av personstemmer og slengere på listene. Hver gang vi korrigerte for feil, så kom vi ut med et litt annet resultat enn forrige gang, blant annet tror vi at listestemmer kan ha forskjøvet seg nedover på linjene, sier Westgård.

Feilen kan blant annet ha rammet Bjørn Ragnar Johannessen, som fikk melding om at han var avanserte fra 30. plass på lista og inn i bystyret.

– Dette er veldig bedrøvelig for ham, og jeg har gitt ham beskjed om det. Dette beklager vi selvfølgelig på det sterkeste, sier Westgård.

Bjørn Ragnar Johannessen avventer det endelige resultatet.

– Dette burde ikke gå an, men jeg får vente å se før jeg sier noe mer nå, sier Johannessen.

Les mer i Smaalenenes Avis eller i PDF-utgaven torsdag.

Artikkeltags