Spydeberg: Barnehagebarna i Spydeberg sørget for en litt annerledes reise gjennom påskeevangeliet.

På Grinitun satt prestene på hver sin post og lærte barna om påskebudskapet, på uhøytidelig vis. Med stor innlevelse, sang og musikk fortalte de om alt fra fotvask til nattverd og korsfestelse.

Drama og musikk

Jane Christin S. Dahl, barne- og ungdomsprest i Spydeberg, inviterte de små til langbord, dekket med druer og polarbrød.

– Jeg elsker polarbrød! Spiste Jesus polarbrød?, undret ett av barna.

Dahl forteller at det har blitt tradisjon å samle unge og eldre  rundt påskevandring på Grinitun.

– Det er et kjempefint samarbeid mellom kirke, barnehager, Grinitun og frivillige. Alle barnehagene i Spydeberg er med og markerer påsken, hvor halvparten kommer til Spydeberg kirke, og den andre halvparten

kommer hit. I kirken hadde vi til og med et esel. Eller det vil si en miniponni, ler Dahl.

Det er ikke bare enkelt å dramatisere en gammel og komplisert historie. Men prestene ga alt, og det er tross alt ikke hver dag du ser dem hoppe og sprette for å engasjere sitt unge publikum.

– Spise påskeegg

Gruppen har kommet til langfredag. Jesus henges på korset, og barna syns det er oppsiktsvekkende at han er naken. I alle fall nesten. Så følger oppstandelsen hvor Sokneprest Bård Haugstvedt får både de små og de eldre til å le. Han gjør noen krumspring og gledeshopp, og pianospillet blir lyst og humørfylt. Kommentarene følger tett, og prestene tar innspillene på strak arm.

– Manuset endrer seg litt for hver gang, smiler Haugstvedt, men mener at hovedbudskapet når frem.

Det ble også tid til å snakke om hva barna skulle i påsken. Spise påskeegg, svarte nærmest en samlet barneflokk som kaller seg spirefrøene på Krattskogen og Klippen, ved Espira Løvestad barnehage.