Barna fikk ulveskyss fra skolen

Ulveskyss:? For å være føre var, tilbød vi ungene skyss hjem i det området der vi fikk tips om at det var sett en ulv, forteller rektor Thomas Berg.foto: Andreas Harjo Kjellmann

Ulveskyss:? For å være føre var, tilbød vi ungene skyss hjem i det området der vi fikk tips om at det var sett en ulv, forteller rektor Thomas Berg.foto: Andreas Harjo Kjellmann Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Torbjørn Tveter oppfordrer folk til ikke å skape unødvendig ulvefrykt hos unger etter en observasjon ved barneskolen i Hærland.

DEL

Eidsberg: Onsdag ble åtte elever kjørt hjem av tre lærere etter at det tidligere på dagen ble observert ulv ikke langt fra Hærland skole.

– Det var en forelder som ringte for å opplyse om at det var observert ulv i området mellom Hærland kirke og Bøndernes Hus, opplyser rektor Thomas Berg.

Ingen var redde

For å unngå at ungene skulle være engstelig for å møte en ulv på vei hjem fra skolen, tilbød tre lærere bilskyss hjem, forteller Berg.

– Var elevene engstelige?

– Nei. Men tilbudet var for å hindre at elevene eventuelt skulle bli engstelige for å møte denne ulven på vei hjem fra skolen, forklarer han.

– Vet dere at dyret som ble observert virkelig var en ulv?

– Nei, men vi tok henvendelsen fra forelderen seriøst, svarer han.

– Tilbød dere ulveskyss til elevene også på fredag?

– Nei, og det kommer vi ikke til å gjøre i fremtiden heller. Blir det flere ulveobservasjoner i området, så tar vi kontakt med Eidsbergs viltforvalter Espen Carlsen for å legge en plan for å hindre at elevene blir engstelige, forteller han.

Unngå ulvefrykt

Torbjørn Tveter i Statens naturoppsyn bekrefter at det var en stor hannulv som prøvde å komme seg over E18 på onsdag formiddag.

– Sporlengden er mellom 80 og 90 centimeter. Både viltgjerdet og vollen langs E18 ved Lundeby hindret ulven å forsere E18. Dette kunne jeg lese av sporene, sier Tveter.

– Da den ikke greide å forsere E18 for å komme inn i Trømborgfjella, dro den videre nordøstover. Nå er ulven trolig milevis unna, sier Tveter.

Nå advarer han voksne med å spre frykt blant unger.

– Dette var en streifulv trolig på jakt etter en kjæreste. Vi i Indre Østfold må regne med å få slike slengere inn fra Sverige. Men samtidig må voksne ikke skremme opp unger unødvendig med ulv, understreker han.

Artikkeltags