Bane Nor varsler om innstilte tog mandag morgen

Som følge av signalproblemene mellom Oslo S og Nordstrand, blir innsatstogene innstilt mandag. Det betyr redusert fremkommelighet for de reisende.

DEL

ØSTFOLDBANEN: Bane Nor melder på sine nettsider at det fortsatt er færre spor i bruk på grunn av signalproblemer mellom Oslo S og Nordstrand. Denne feilen ble først meldt på torsdag.

– Vi har helgen på oss for å finne og rette feilen, sa Bane Nors pressevakt til ØB fredag ettermiddag.

Da skulle de etter planen komme med ny oppdatering mandag morgen klokken 06. På deres nettsider søndag kan man imidlertid lese at ny oppdatering først vil komme tirsdag klokken 06.

Mandag morgen er innsatstogene innstilt. Vy setter ikke opp alternativ transport, men henviser reisende til andre tog.

– Det blir samme driftsopplegg i morgen som det har vært siden problemene startet, det betyr at innsatstogene blir innstilt, sier pressevakt i Vy, Nina Schage.

Spesielt i rushen med mange reisende kan det bety at det blir trangt om plassen på de togene som går.

– Det kan hende det blir fulle tog. Hvis man har mulighet til å dra noe senere eller tidligere enn man pleier, kan det være en god idé, sier Schage i Vy.

På grunn av signalproblemene handler det om å redusere kapasitet for at de togene som går skal ha mest mulig forutsigbarhet.

Bane NOR har altså ikke kommet noe nærmere en løsning i løpet av helgen.

– Det blir redusert kapasitet og enkeltsporetdrift ut mandag også, sier pressevakt i Bane Nor Britt-Johanne Wang. Hun legger til at når de finner feilen, vil de åpne så raskt som mulig.

De vet foreløpig ikke noe om hva problemene skyldes.

– Det kan være vanskelig å finne en feil i så gamle anlegg som vi har der. Når vi får nytt digital anlegg blir det bedre, inntil da må vi forsøke å vedlikeholde det vi har, sa hun til ØB fredag.

– Vi beklager de ulempene det medfører for passasjerene, sier Wang i Bane Nor.

Artikkeltags