Trafikken på Østre linje rammes av togkaos i Oslo

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Reisende i Oslo-området må regne med forsinkelser da Skøyen stasjon er stengt for togtrafikk.

DEL

NETTAVISEN: En signalfeil ved Skøyen stasjon, som gjør at det ikke kan gis grønt lys, fører til store forsinkelser og innstillinger i togtrafikken i Oslo-området torsdag, skriver NSB og Bane Nor på sine nettsider.

Ifølge NSB er Skøyen stasjon stengt for togtrafikk. Det er satt opp busspendel mellom Oslo S og Lysaker, mens enkelte regiontog erstattes av busser. Også flytogene fra Drammen til Oslo lufthavn er rammet av signalfeilen, og det er satt opp buss for tog fra Drammen til Oslo S.

Torsdag kveld er feilen fortsatt ikke rettet opp.

- Det siste jeg har fått høre er at montørene jobber for harde livet, men de har ikke noen prognose på når de er ferdige, sier pressekontakt Gunnar Børseth i Bane Nor til Nettavisen.

Han forteller ved 21-tiden torsdag kveld at Skøyen stasjon fortsatt er stengt.

- Vil dette gå ut over fredagens trafikk også?

- Erfaringsmessig sett vil jeg tro at feilen vil være rettet før det, men jeg har ingen prognose som sådan. Jeg er overrasket over at det har tatt så lang tid, svarer Børseth.

Signalfeilen skyldes en jordfeil som påvirker signalanlegget, forklarer han.

Det settes opp buss for tog mellom Oslo S og Lysaker for linjene L1, L2, L12, L13, L14, L21, L22, R10 og R11, mens øvrige regionstog erstattes av buss. Reisende må regne med forsinkelser, heter det i meldingen til NSB.

- Skøyen: Stengt for togtrafikk. Årsak: Problemer med signalanlegget. Du må regne med forsinkelser.Linje L1, L2, L12, L13, L14, L21, L22, R10 og R11: Busspendel mellom Oslo S og Lysaker | Øvrige regiontog erstattes med buss.

Feilen oppsto ved 14-tiden torsdag.

Artikkeltags