Ingen streik blant ansatte ved en rekke norske flyplasser

Gardermoen:
Fly på vei inn for landing på vestre rullebane.
Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Gardermoen: Fly på vei inn for landing på vestre rullebane. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

YS Spekter er blitt enig med arbeidsgiverforeningen Spekter i årets lønnsforhandlinger for ansatte i Avinor og Avinor flysikring.

DEL

Dermed blir det ingen streik blant ansatte ved en rekke norske flyplasser i neste uke, skriver Delta i en pressemelding.

Partene i flyplassoppgjøret ble i juni enige om å ta meklingspause og starte opp igjen til høsten. Den nye meklingsfristen ble satt til 4. september. En eventuell streik ville dermed først være et faktum 5. september. Enigheten kom etter fire dager med møter.

Krav om pensjonsordning

Da partene besluttet seg for å ta pause var det mange vanskelige spørsmål som gjensto, men de valgte å vente til over sommeren for ikke å ramme alle som skulle på ferie. Planen var at partene gjennom sommeren skulle jobbe sammen om kompliserte problemstillinger, blant annet det vanskelige pensjonsspørsmålet.

– Vi har fått gjennomslag for en tariffestet pensjonsordning. Vi gikk inn i meklingen med krav om å få være med å utforme en eventuell ny pensjonsordningen og det har vi fått gjennomslag for, sier forhandlingsleder og leder av YS Spekter Lizzie Ruud Thorkildsen i en pressemelding.

Alle ansatte i Avinor flysikring under 53 år blir overført til den nye pensjonsordningen, mens de ansatte i Avinor får valget mellom å stå i dagens pensjonsordning eller å bytte over til den nye.

Oppgjøret omfatter Avinor AS, Avinor Flysikring AS og Svalbard Lufthavn AS. Det er ikke kjent om LO Stat også har kommet til enighet med Avinor.

Artikkeltags