Her har kommunen satt opp 10 nye ladeplasser og 13 parkeringsplasser

FORNØYDE: Rådgiver for Askim kommune Espen Lystad og prosjektleder Sigmund Hansen er glad for at elbilistene nå får flere plasser å lade bilen på.

FORNØYDE: Rådgiver for Askim kommune Espen Lystad og prosjektleder Sigmund Hansen er glad for at elbilistene nå får flere plasser å lade bilen på. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Gladnyhet til elbil-bilistene. Askim får ti nye ladeplasser.

DEL

Askim kommune ferdigstiller nå arbeidet som er gjort på Aasten-tomta midt i Askim sentrum.

Rådgiver for kommunen, Espen Lystad, sier til Smaalenenes Avis at ti nye ladestasjoner er satt opp.

– Nå mangler vi bare oppmerking og å sette opp et skilt. Vi er veldig glade for at vi kunne få gjort denne jobben. Vi har prøvd å gjøre noe med tomta i mange år, men først nå fikk vi pengene til å gjøre det, sier han ivrig.

LES OGSÅ: Flere klager på parkeringsbøtene – i Askim feilparkerer vi for over en halv million kroner i året

Prosjektleder Sigmund Hansen sier at kommunen har brukt i underkant av en millioner kroner på å fikse opp parkeringsplassen.

– Vi har også strammet opp krysset er og fått ordentlig gangfelt. Det var særlig fint å pusse opp gangfeltet slik at skolebarna kan gå trygt til og fra skolen, legger han til.

Det som er spesielt med de nye ladeplassene er at de har god tilgang til strøm. Årsaken til det er en trafostasjon som står i kanten av parkeringsplassen.

LES OGSÅ: Bruker 6 millioner kroner på veifiksing – enda flere strekninger får ny asfalt

(Saken fortsetter under bildet)

FLERE PLASSER: 10 nye ladeplasser i tillegg til 13 nye parkeringsplasser er opprettet på Arsten-tomta i Askim sentrum.

FLERE PLASSER: 10 nye ladeplasser i tillegg til 13 nye parkeringsplasser er opprettet på Arsten-tomta i Askim sentrum. Foto:

– Disse ladepunktene er doble. Hvis man står alene på en ladeboks kan man få dobbelt så mye strøm. Det gir raskere ladning på bilene. En slik ordning er ikke så vanlig, sier Lystad.

Strømmen er ikke gratis, men Lystad understreker at mange elbilister har etterlyst flere ladeplasser og nå innfrir kommunen.

LES OGSÅ: Helt opplagt hva fartsgrensa er bakom dette skiltet?

På andre siden av ladeplassene er det opprettet 13 nye ordinære parkeringsplasser. Det eneste som gjenstår er oppmerking.

Totalt er det nå omlag 150 parkeringsplasser på Aasten-tomta.

Artikkeltags