Strømmen er på vei tilbake

Artikkelen er over 1 år gammel

Den voldsomme vinden fredag kveld skapte store problemer på Hafslunds strømnett. De har brukt alt de har av tilgjengelig mannskaper for å få strømmen tilbake til sine kunder

DEL

Uværet førte til at flere trær datt over høyspentledninger og andre skader på strømnettet. Kommunikasjonssjef i Hafslund Nett Morten Schau, forteller at mye av arbeidet er ferdig.

– Alle høyspentfeilene er utbedret. Nå som alle feilene i høyspentnettet er utbedret, sitter vi igjen med feilene i lavspentnettet. Altså det kundenære nettet. Der har vi 500 kunder totalt som står uten strøm. Vi jobber på spreng med å få på plass det meste i løpet av dagen, forteller Schau.

– Det er tidkrevende arbeid. Enkelte steder er det like tidkrevende å få tilbake strømmen for en eller to kunder som det er for å få tilbake for 1000 kunder. Hvis det eksempelvis ligger trær over linjene, er det klart det tar lengre tid.

– Vi har langt over 100 mann som er ute i felten og jobber. Vi håper at flest mulig får tilbake strømmen i løpet av dagen, men noen vil nok stå igjen til i morgen, sier Schau.
 

Artikkeltags