Hotellet drar i gang julegaveinnsamling for trengende barn

Kari Botten Paulshus sjef på Smaalenene hotell har julegaveinnsamling for "Hjelp oss å hjelpe"

Kari Botten Paulshus sjef på Smaalenene hotell har julegaveinnsamling for "Hjelp oss å hjelpe" Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Smaalenenes hotell bistår organisasjonen «Hjelp oss å hjelpe» i jakten på julegaver til trengende barn og ungdom.

DEL

ASKIM: Hotellsjef på Smaalenene hotell, Kari Botten Paulshus, var ikke i tvil om de skulle være med og bidra til julegaveinnsamlingen for «Hjelp oss å hjelpe». For Paulshus handler det om å ta samfunnsansvar, og være med å bidra der man kan.

– Det var «Hjelp oss å hjelpe» som tok kontakt med oss, og spurte om vi ville ta del i julegaveinnsamlingen. Det var ikke vanskelig å si ja til den forespørselen, forteller Paulshus.

– Nå håper jeg at ryktet skal gå i byen, om at man kan være med å gi julegaver til de som trenger det mest. At man på den måten kan gjøre julen bedre for dem som trenger det, sier hun.

– Hva slags gaver ønsker dere å få inn?

– Vi har en mottatt en ønskeliste som er delt på vår Facebook-side, med spesifikke ønsker. Den gir folk en pekepinn og tips på hva barna ønsker seg. Jeg tenker også at gavekort er veldig fint. Det kan være vanskelig å kjøpe gaver til noen man ikke kjenner, men et gavekort kan være veldig fint, svarer hun.

– «Hjelp oss å hjelpe» har fortalt meg at de ofte får inn mye leker til barn. Jeg tenker vi skal også huske på ungdommen. Derfor ønsker jeg at det skal være fine gaver også for ungdom som trenger det, følger hun opp.

– Hvordan leverer de som ønske å gi gave?

– Da merker man gaven med kjønn og alder på den det er tiltenkt til. Også kan man komme å levere den i kroken vi har satt opp ved resepsjonen. I tillegg kan man gi matgavekort til «hjelp oss å hjelpe» på vipps., opplyser hun.

– Skal dere på hotellet gi?

– Jeg skal i alle fall bidra. Jeg har ikke lagt noe press på de ansatte her. De som vil være med å bidra gjør det, sier Paulshus.

– I oktober hadde dere en gratis halloween-fest for distriktets barn, nå gjør dere en innsats for at barn skal få julegaver. Er det viktig for dere å bidra til samfunnet?

– Det er veldig viktig for oss å være med og bidra. Det koster ikke oss noen ting, men så kan vi være med å bistå, og hjelpe noen som trenger det. Hvis vi kan hjelpe noen på denne måten så gjør vi selvfølgelig det. For oss er det viktig å være samfunnsengasjerte. Det er mange gode forbilder i distriktet som jobber for de som ikke har det så bra, sier hun.

25–30 familier får hjelp

Monica Aamodt Dahl i «Hjelp oss å hjelpe» forteller at det økte fokuset på barnefattigdom de siste årene har gjort at fler og fler vil bidra til deres innsamling. Hun er svært takknemlig for at Smaalenene hotell og lokalt næringsliv er med på laget.

– Det at Smaalenene hotell er med å samler inn gaver har veldig stor betydning for oss. Det gjør at folk som ønsker å hjelpe kan gjøre det til alle døgnets tider på hotellet, forteller Dahl.

Hvor mange er det dere hjelper nå inn mot jul?

– Jeg lurer på om det er mellom 25 og 30 familier. Også kan du gange det med x antall barn, så det er en del, opplyser Dahl.

Artikkeltags