Hærverk? Øvelse? Redningsoperasjon? Spørsmålene er mange etter at del fra kunstverk er forsvunnet igjen

En tangent har forsvunnet fra kunstverket utenfor Askim kulturhus. Hva er årsaken og hvem står bak?

En tangent har forsvunnet fra kunstverket utenfor Askim kulturhus. Hva er årsaken og hvem står bak? Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Nok en tangent er forsvunnet fra pianoet som pryder kulturparken i Askim.

DEL

ASKIM: I slutten av mai ble kunstverket, et piano i stein satt opp i kulturparken. Gaven til kommunen fikk stå i fred i to dager – så ble den ramponert

Bare noen uker senere trodde man at det var utført nytt hærverk på pianoet. – Den første gangen var det hærverk, denne gangen var det bare meg, fortalte Tormod Melnæs. Han hadde plukket med seg de resterende tangentene og bestilt nye fra Kina som skulle plasseres på det halvannet tonn tunge kunstverket.

De nye tangentene skal sitte mye bedre. Men om de er helt motstandsdyktige mot hærverk, det vet han ikke, sto det å lese i artikkelen den gang. Nå, bare noen måneder senere, har igjen en av tangentene blitt revet bort fra pianoet.

– Nei, det har ikke blitt gjort hærverk

Denne gangen var Smaalenenes Avis føre var og tok kontakt med Tormod Melnæs, nestleder i Sparebank 1 Østfold Akershus som ga Askim kommune kunstverket i gave, før vi publiserte saken om den savnede tangenten. Vi publiserer samtalen i sin helhet.

– Hei, jeg ringer angående hærverket som er blitt begått på pianoet ved kulturhuset?

– Nei, det har ikke blitt gjort hærverk.

– Ikke det?

– Jeg vet hva du sikter til. Det er en tangent som mangler der borte. Dere har en tendens til å si at det er hærverk hver gang. Du kjenner jo saken, og forrige gang var det jeg som var banditten. Jeg vet hva som har skjedd. Det du kan si er at det er tydelig at pianoet inspirer til bruk. Min versjon er at folk trener for kulturhuset sitt 80-års jubileum som finner sted lørdag 22. september. Det er i forbindelse med øvelser at en tangent har løsnet. Den kommer på plass i løpet av kort tid, sier Melnæs.

– Hehe, jeg skjønte det sånn at det lønte seg å ringe deg før jeg gikk ut med historien om at det var begått hærverk..

– Hvis du lover å ikke si det til noen så kjører jeg rundt med den tangenten i bilen nå, sier han.

– Så den skal bli brukt i den forestillingen altså?

– De driver å øver, så det er i den forbindelse ... Det jeg sier nå er bare sprøyt. Nå skal du få sannheten. Jeg var innom mandag morgen fordi det hadde regnet så voldsomt, Jeg sjekket forsiktig oppe på tangentene. Da var det en som var løs og den har jeg her nå. Da tenkte jeg at tar med meg den hjem og snakker med den som fikser opp i det. Men det er jo ikke noen morsom historie å fortelle verken til folk eller deg, sier han med en latter.

Mysteriet er altså løst. Tormod Melnæs har nok en gang tatt hånd om kunstverket som ble gitt av Sparebank 1 stiftelsen i gave til Askim kommune og den manglende tangenten vil snart komme på plass igjen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags