Mange mistet nettilgangen etter gravetabbe – nå er nettet tilbake

Fredrik Bekkåsen og Fredrik Johansen i Relacom jobbet på spreng for å skjøte fiberkabelen. Bruddet ble fikset og nettet kom tilbake rett etter klokken 14.00 i dag.

Fredrik Bekkåsen og Fredrik Johansen i Relacom jobbet på spreng for å skjøte fiberkabelen. Bruddet ble fikset og nettet kom tilbake rett etter klokken 14.00 i dag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Som følge av gravearbeidet like ved Meny-butikken i Askim ble en fiberkabel ødelagt.

Kommunen opplyste onsdag morgen at flere at deres enheter var berørte og hadde ikke internettilgang. I tillegg lå flere fasttelefoner nede for telling.

De berørte var Moen skole, Familiens hus, Askim ungdomsskole, Løkentunet, Furuset bofellesskap og Indre Østfold Renovasjon.

– Det er et alvorlig brudd for mange av kommunens enheter ble berørt. Bruddet skjedde i tirsdag ettermiddag og onsdag morges begynte reparasjonsjobben. Jeg vet ikke hvordan dette skjedde helt teknisk, men kabelen ble gravd over og ble brutt, sier it-ansvarlig i Askim kommune Per Øystein Tunheim.

Like etter klokken 14 var feilen rettet og nettet var tilbake. Det bekrefter Tunheim til Smaalenenes Avis. 

Alvorlig for hjemmesykepleien

Mest kritisk er nettverksbruddet for hjemmesykepleien. De ansatte ble flyttet over til rådhuset, som ikke var berørt av bruddet.

– De er veldig avhengige av telefonene og datamaskinene sine. Blant annet går det ut over kjørelistene. De må kommunisere mer manuelt over mobiltelefonene sine, sier Tunheim til Smaalenenes Avis.

To utsendte fra Relacom har jobbet på spreng med å skjøte fiberkabelen.

Sårbar nettverk

Denne kabelen ble kappet over av en gravemaskin.

Denne kabelen ble kappet over av en gravemaskin. Foto:

Kommunen har bare en fiberkabel inn til kommunens hovedsentral. Denne forbindelsen har ligget nede siden tirsdag ettermiddag.

– Vi jobber med å legge en ny kabel fra brannstasjonen, ned mot Moen skole og inn til ungdomsskolen. Vi har et stykke igjen, men når det er på plass slipper vi å få slike problemer som vi har nå, sier Tunheim.

Flere av kommunens ansatte som ble rammet har hatt mulighet til å logge seg på nettet via mobil fjerntilgang. Noen har benytter seg av denne nødløsningen i dag.

Artikkeltags