Anders fikser mat til skifesten - solgte ett tonn pølser

MYE FOLK: Sist helg var det mange som tok turen til kollen. Kommende helg blir nok minst like folkerik.

MYE FOLK: Sist helg var det mange som tok turen til kollen. Kommende helg blir nok minst like folkerik. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Askimingen Anders Kolberg og selskapet hans Matfold serverer mat til folket under skiskytter-VM. Det er litt av en jobb.

DEL

8 uker Smaalenenes Avis + til kun 99,- Bestill her!

OSLO: – Hva gjør dere under mesterskapet?

– Jeg og Urban Food eier Matfold som har kioskene hvor vi selger blant annet pølser, brus og sjokolade. I tillegg til det har vi fire av seks matboder på matmarkedet her oppe i Kollen. Der selger vi blant annet fritert kongekrabbe, bacalao, økologisk hjemmelaget lapskaus og en speketallerken. Som drikke selger vi eplemost og blåbærsaft fra Askim Frukt og Bærpresseri.

– Hvordan har det gått så langt?

– Sist helg var det mye folk her, rundt 20.000 både lørdag og søndag. Da solgte vi nesten ett tonn pølser. For min del er det mye logistikkjobbing, for det er mye som skal holdes styr på. Vi har jo gjort dette før under verdenscuper, men VM er større. Det er morsomt å se at publikumet også er et helt annet nå. Tyskere og russere liker ikke wienerpølser, så de må få grill. Derfor har vi solgt rundt 700 kilo grillpølser.

– Er det ekstra mye stress å jobbe under et slikt arrangement?

– Det koster litt ekstra krefter og dagene er lange, jeg jobber nok 15 timer i løpet av en dag. Men når stemningen er god, Tiril tar gull og Ole Einar tar sølv, da hjelper det voldsomt. Det er en artig jobb, men mye har vi planlagt på forhånd. Det er ikke alltid ting går etter planen og da må vi ordne det. På de verste dagene har jeg også gått rundt 40.000 skritt.

– Hva har tilbakemeldingene vært?

– Folk har vært strålende fornøyde med maten. Vi har brukt mye lokale råvarer fra Østfold og tilskuerne har nok ikke sett lignende matservering under noen andre verdensmesterskap. Nå jobber vi oss inn mot helgen, for da blir det nok fullt trøkk igjen, konkluderer han.

Artikkeltags