Søndag kan du vandre inn i julen i Askim

FINE I KOSTYME: Grete Elvenes og Elisabeth Hveem.

FINE I KOSTYME: Grete Elvenes og Elisabeth Hveem.

Artikkelen er over 2 år gammel

400 lokale aktører skaper julestemning med et vandreteater fra kapellet til parken.

DEL

ASKIM: Julespillet «Vi bygger bru» er en aldri så liten begivenhet. For første gang samarbeider folk fra hele Indre Østfold om en oppsetning. Det er Askim Kulturforum som står bak prosjektet – og manuset.

Vandreteateret tar for seg julens kjerne, Jesu fødsel for mer enn 2.000 år siden, vinklet opp mot dagens situasjon med en strøm av flyktninger flere steder i verden.

Historien er kjent, Det er bestefar (Daniel Sandvik) som forteller den til sine barnebarn (Pernille Byhrø og Magnus Bremnes). Han forklarer om det som skjedde og hvorfor vi feirer jul. Edvin Anstensrud spiller Josef, mens Camilla Eilertsen har rollen som Maria.

Langs hele veien fra Askim kapell til Askim folkepark er det sang, musikk og gjøglere. I vintermørket vil fakler brenne, mens publikum oppfordres til å kle seg godt og ta med lykter.

Ida Frederiksen har regien, og Frank Tangen har ansvaret for lyssettingen.

Det er lagt ned en betydelig dugnadsinnsats i julespillet. Rundt 400 aktører er i sving, for å skape magisk julestemning i Askim søndag ettermiddag. Flotte kostymer er sydd, mens buskas er hugd ned for å legge til rette for vandringen gjennom skogen. Bondekvinnene vil servere sodd og dadler.

Det er for øvrig helt gratis å se julespillet fra ende til annen.

LES OGSÅ: Tar over pepperkakebyen Smaaby: – Alle som vil kan bake hus til byen vår

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags