Tommy Leret avslører hvem som skal holde julekonsert i turbinhallen

Det er brødreparet Martin og Henrik Enger Holm som skal synge julen inn i Kykkelsrud.

DEL

ASKIM: – Martin og Henrik Enger Holm er to unge tenorer med en stor lidenskap for opera og klassisk musikk. De studerer for tiden ved det prestisjetunge musikkonservatoriet Royal Academy of Music i London, på henholdsvis master og bachelornivå i klassisk sang og opera, forteller festivalsjef Tommy Leret.

Martin og Henrik Enger Holm

Martin og Henrik Enger Holm

Bakgrunn fra sølvguttene

Brødreparet har bakgrunn fra sølvguttene og Leret er sikker på at de vil passe fint inn i turbinhallen på Kykkelsrud.

– Noe av grunnen til at jeg booket brødrene er at de ikke spiller på alle mulige kulturhus og kirker rundt omkring i Norge. De er kjente i miljøet sitt, men spiller ikke mer enn 5-6 julekonserter og flyr inn fra London for å gjøre det, sier Leret.

Ifølge Leret har brødrene lang erfaring med å opptre sammen, særlig i sine egne arrangerte julekonserter som de i julen 2019 arrangerer for 10. år på rad.

Klassisk julemusikk

– Gjennom julekonsertene har brødrene opptrådt og samarbeidet med store artister innenfor det norske kulturlivet, slik som Rein Alexander, Det norske jentekor, Solveig Kringlebotn, Toralv Maurstad, Mia Gundersen og alltid med et ensemble av de beste instrumentalistene i Norge.

Brødrene har med seg sin faste pianist Stefan Ibsen Zlatanos, cellist Andreas Kaleb Øhrn og fiolinist Adrian Løseth Waade.

– Konserten vil by på kjent og kjært av klassisk julemusikk fra Norge og resten av verden, i tillegg til en smakebit av deres kjernerepertoar som består av opera og klassisk musikk.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags