Søker 15 ungdommer til ekspertpanel for å hjelpe andre

DROP IN: Cathrine Srøbka (31) og Karin Elisabeth Solerød (26) er klare for å ta                 imot unge som skal sitte i ekspertpanelet hos Deltagruppen.

DROP IN: Cathrine Srøbka (31) og Karin Elisabeth Solerød (26) er klare for å ta imot unge som skal sitte i ekspertpanelet hos Deltagruppen.

Artikkelen er over 3 år gammel

Prosjektet Drop in skal hjelpe unge med å komme seg på beina igjen.

DEL

ASKIM: – Vi søkte om midler til dette prosjektet i sommer hos Helsedirektoratet via Fylkesmannen i Østfold. Noe vi fikk innvilget. Vi vet det for eksempel er høye drop out-tall fra videregående skoler i distriktet, og arbeidsledigheten blant unge er også høy. Enkelte ungdommer begynner heller ikke på videregående etter 10. klasse og står uten både skole- og jobbtilbud. Derfor er vi spente på hva vi kan få til med dette prosjektet, sier Karin Elisabeth Solerød (26).

Midt i Askim

Det er hun og kollega Cathrine Srøbka (31) som skal lede ekspertpanelet for Drop in-prosjektet i Deltagruppens lokaler i Askim sentrum.

– Vi har nettopp kommet i gang, og her kan unge komme innom dersom de ønsker hjelp med å endre sin livssituasjon. Det er uansett om det er snakk om utdanning, arbeid, rus, bosituasjon, kurs, og det meste annet som påvirker hverdagen til unge mellom 16 og 25 år, sier Srøbka.

De skal lage et lokalt ekspertpanel med unge som skal hjelpe andre som har behov for det.

– Vi vil ha et panel på 15 ungdommer av ulike alder, kjønn og livssituasjon. Det er for at det er de som best vet hvor skoen trykker for unge i distriktet. På denne måten håper vi å kunne hjelpe så mange som mulig med å få en bedre hverdag, sier Srøbka.

Panelet skal etter planen møtes fire ganger før jul, til nyttige diskusjoner i en hyggelig setting for å få konstruktive resultater de kan bruke for å hjelpe andre unge.

Inspirert

– Vi er inspirert av et prosjekt som heter «Ja – du kan». Det gikk i en bydel i Oslo, og det ga gode resultater. Der var over 90 unge mennesker med, og det viste seg at over to tredeler var unge gutter. Vi håper at vi kan få til noe lignende her, slik at unge mennesker i distriktet kan endre livene sine til det bedre. Mange vet ikke hvor de skal gå hvis de har droppet ut av skolen, eller har det vanskelig, men da kan de komme til oss. Vi har åpent på dagtid, og kan utvide åpningstider etter behov. Man trenger ikke å bestille time, så det er bare å komme innom, sier Solerød.

Ønsker man å være en del av ekspertpanelet kan Srøbka og Solerød kontaktes.

Artikkeltags