Ordføreren var førstemann til å prøve den nye konjakken – overskuddet av salget gikk til en spesiell sak

Saxe Frøshaug får første smaken av den nye lokale konjakken Håkon Håkonsson Superieur.

Saxe Frøshaug får første smaken av den nye lokale konjakken Håkon Håkonsson Superieur. Foto:

Nordlys Cognac Klubb fra Mysen har lanserer helt ny konjakk.

DEL

Fredag kveld lanserte Nordlys Cognac Klubb fra Mysen sin helt ny konjakk: Håkon Håkonsson Superieur. Allerede i 2012 lanserte de sin første konjakk med navnet Håkon Håkonsson Exo, den er nå tatt ut av butikkhyllene på de lokale vinmonopolene og er erstattet med nye dråper.

– Vi er fem karer i klubben, som har en lidenskap for konjakk. Vi møtes fem ganger i året hvor vi smaker på to nye konjakker, forklarer Tore Vrangen.

(Saken fortsetter under bildet)

Tore Vrangen lar fornøyd gjester få smake på deres nye konjakk

Tore Vrangen lar fornøyd gjester få smake på deres nye konjakk

Det var mange som hadde tatt turen til Folkenborg for å smake på Konjakken. Lanseringsstedet var ikke tilfeldig, Håkon Håkonsson hadde sine første leveår i området. Leder i klubben Frede Christensen er godt fornøyd med deres nye konjakk.

– Vi så litt på prisen. Den forrige vi hadde, som vi sluttet å selge i sommer, var litt dyrere. I samarbeid med produsenten og Duquai konjakkhus kommer vi nå med en litt billigere variant.

– Vi reiste til Frankrike og smakte oss frem. Vi startet med 12 flasker og snevret oss innover, til vi fant den rette konjakken, forklarer Christiensen.

(Saken fortsetter under bildet)

Tore Vrangen, Arild Birkelund og Frede Christensen var strålende fornøyd med å pressentere sin nye konjakk. Truls Andersen og Vidar Løken var ikke tilstede.

Tore Vrangen, Arild Birkelund og Frede Christensen var strålende fornøyd med å pressentere sin nye konjakk. Truls Andersen og Vidar Løken var ikke tilstede. Foto:


Gode tilbakemeldinger

Han forklarer at det er mange hensyn man må ta, alt fra lagring, ingredienser og hva slags fat konjakken skal ligge på.

– Vi er fem medlemmer, med forskjellige smaksløker. Det var litt uenighet underveis, men vi er alle veldig fornøyd med resultatet.

Det var kommet mange mennesker for å smake på den nye lokale konjakken. Responsen lot ikke vente på seg

– Den smaker veldig deilig. Jeg kjenner de forskjellige smakene. Konjakken er veldig rund og fin, sier Eirik Jørgensen.

– Jeg får kjøpe med meg en flaske, jeg er nødt til å kjøre bil, sier Tom Nilsen med et smil.

(Saken fortsetter under bildet)

Gode tilbakemeldinger: Det var god stemning og mange lovord å høste for konjakklubben.

Gode tilbakemeldinger: Det var god stemning og mange lovord å høste for konjakklubben. Foto:


Ordfører i Indre Østfold kommune Saxe Frøshaug sto for den høytidelig snorklippingen også han var fornøyd.

– Den var veldig rund og fin, utbrøt han etter å ha smakt konjakken.

Gir bort overskuddet

I Nordlys Cognac Klubbs statutter står det at overskuddet av salget skal gå til en veldedig organisasjon.

– Siden vi startet opp har vi delt ut drøyt 25.000 kroner. I år har vi valgt å gi pengene til Indre Østfold MS-forening, forklarer guttene i konjakklubben.

Saxe Frøshaug overekker Tom Nilsen i Indre Østfold MS-forening sjekken fra konjakklubben.

Saxe Frøshaug overekker Tom Nilsen i Indre Østfold MS-forening sjekken fra konjakklubben. Foto:


Artikkeltags