Kjøper Indre Østfold-skog på rot for å hjelpe tørkerammede bønder

Skog på rot: - Vi har fått meldinger fra bekymrede bønder i Indre Østfold, sier skogbruksleder Nils Amund Krog i Viken skog. Nå tilbyr skoggiganten å kjøpe skog på rot, såkalt rotkjøp.

Skog på rot: - Vi har fått meldinger fra bekymrede bønder i Indre Østfold, sier skogbruksleder Nils Amund Krog i Viken skog. Nå tilbyr skoggiganten å kjøpe skog på rot, såkalt rotkjøp. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Allerede nå har Viken skog fått meldinger fra bønder i Indre Østfold at de frykter økonomisk trøbbel på grunn av tørken. Nå tilbyr skoggiganten Viken Skog å kjøpe tømmer på rot.

DEL

Marker:- Ordningen er ikke ny, men nå synliggjør vi den for å hjelpe tørkerammede bønder, sier skogbruksleder Nils Amund Krog i Askim, Eidsberg, Trøgstad og Marker.

LES OGSÅ:  Skoggigant vil hjelpe tørkerammede bønder i Indre Østfold

Han forklarer at vanligvis gjøres oppgjøret for tømmer etter at hogsten er avsluttet.

– Men nå kan vi kjøpe skog på rot, forklarer han.

LES OGSÅ:  Sikret seg kontrakt på 500 millioner kroner: – Landets suverent største oppdrag for skogbrukstjenester

Stor etterspørsel etter tømmer

Krog opplyser at Viken Skog har fått meldinger fra bekymrede bønder i kommunene, som frykter for økonomisk trøbbel på grunn av tørken.

– Viken Skog har fleksible oppgjørsformer for tømmer, og ønsker i dagen situasjon å peke på vår gunstige ordning for å kjøpe og betale for tømmer som står i skogen, på fagspråket kalt rotkjøp. Her får skogeieren oppgjør for tømmeret sitt ved kontraktsinngåelse. Viken Skog beregner ingen kostnader for skogeier, verken renter eller andre etableringskostnader, står det i en pressemelding.

– Vår lokale industri har behov for tømmer, noe som gjenspeiler seg i svært gode tømmerpriser og stor etterspørsel, og det er for tiden svært gode driftsforhold. Mange steder kommer vi til i områder som normalt bare kan kjøres på frossen mark, står det også.

Artikkeltags