Gå til sidens hovedinnhold

Klart for iskald start det nye året – tar du badeutfordringen?

Artikkelen er over 4 år gammel

I år er det i alle fall ingen tvil om at det blir ordentlig is under årets isbad.

ASKIM: De frivillige i organisasjonen Rain Edge har det meste klart når de for sjette gang inviterer til arrangementet Mitt isbad første nyttårsdag. Det er andre gang isbadet går av stabelen i Folkeparken, og baderåk er nå etter knallhard jobbing på plass i Parkdammen.

Målet med denne iskalde starten på det nye året er å samle inn penger til organisasjonens arbeid for å gi utdanning til gatebarn i Kenya. Man betaler for å bade, eller man blir utfordret til å sponse friskusene som hopper uti.

LES OGSÅ: Utfordrer deg til å hoppe i det iskalde vannet

11 år gamle Matias Brattås er en av dem. Han er allerede blitt sponset med 1.500 kroner. Han har også erfaring som isbader, etter at han var med i fjor.

– Jeg husker egentlig ikke hvordan det var, jeg, det var kaldt, sier han.

Styreleder i Rain Edge, Andreas Tangen, har nyheter å by på til årets arrangement.

– Vi er så heldige at Sørby utleie har sponset oss med en brakke som kan brukes til garderobe. Tidligere har vi hatt telt, men da må man jo stå og skifte rett på bakken.

Les også

50 hardhauser sørget for 90.000 kroner til Afrika

 

– Noe annet nytt?

– Ja, alle som vil kan kjøpe et inngangslodd. Blant deltakerne trekker vi ut og utfordrer en tilskuer til å hoppe uti. Premien er badetøy og et halvt års gratis trening. Hvis den vi trekker ut ikke vil bade, går muligheten videre med ny trekning. Mange bedrifter i Askim sponser med flotte premier.

– Hvor mange deltakere regner dere med?

– Så langt er det 30 som har meldt seg på. Det er også muligheter til å bade uten påmelding, det er bare til å melde seg på i parken. Påmeldingsavgiften kan betales i cash, med vipps eller med kort. I fjor var det omtrent 50 som hoppet uti, og vi håper på å nå samme tall i år.

– Hva går pengene til?

– De går til videregående skole til gatebarn i Kenya. Mange av disse barna har bodd på barnehjemmet Sure 24 Home. I fjor fikk vi inn mer enn 100.000 kroner, og det sikrer skolegang for 20 barn et helt år, sier Andreas Tangen.

Les også

Digger en iskald start på dagen

 

Kommentarer til denne saken