ASKIM:- Pengene skal brukes på elevene på skolen. Her blir det vaffelfest for alle elevene, lover elevrådsleder Stian Hansen.

LES OGSÅ:  Elever setter i gang kampanje i kampen mot beinhardt press

Fokus på psykisk helse

Fredag fikk elevrådet overrakt sjekken som bevis for arbeidet de har gjort for medelevene på skolen. Av de 11 elevrådene ved de videregående skolene i Østfold, er elevrådet i Askim best. Medlemmene har samlet fått prisen ved å vise hvor gode Østfold-ungdommer er på å ta ansvar for hverandre og sørge for at flere tørr snakke om psykiske problemer.

LES OGSÅ:  Helsesøster Lise Mette gir råd til deprimerte elever

– Dette har vært elevrådsarbeid helt utenom det vanlige. Gjennom tre uker med travle skolehverdager har de arrangert forelesningsrekker om psykisk helse blant ungdom. Målet er å akseptere hverandre og ta vare på hverandre. Dette er et elevråd som bryr seg om sine medelever og vil ta vare på dem, sier Henrikke Bugdø-Aarseth, som er elev-, lærling- og mobbeombud i Østfold fylkeskommune.

Historisk elevråd

– I tillegg hadde dette arbeidet fått full støtte av skolens ledelse, som også skal ha honnør, legger hun til.

LES OGSÅ: NRK sender direkte fra Mysen i kveld

Fokus på nettmobbing, foredragene om kjønnsidentitet, skeiv ungdom og seksualitet er noe av det som har foregått på skolen for å fokusere på psykisk helse. I tillegg var elevrådet med på NRKS program «Norge i dag», der de fortalte om målet med kampanjen.

Det er første gang en slik pris blir delt ut i Østfold.

– Elevrådet ved Askim videregående skoler blir historisk, men vi fortsetter til neste år, lover Bugdø-Aarseth.