Vil lage app som gjør det enklere og mer morsomt for barneskoleelever å lære matte og engelsk

LÆRINGSAPP: Jassin Darei (18)(f.v.), Ola Tjerbo (16), Tobias Bergland (16), Ugnius Cizauskas (16),         Aase Victoria Stensrud Pedersen (18) i Direction World UB vil utvikle en applikasjon som skal gjøre det enklere og mer morsomt for barneskoleelever å lære matte og engelsk. – Vi er i gang med å utvikle utseende og funk          sjonalitet, og senere skal vi lage selve programmet. Vi gjør undersøkelser blant lokale barneskoler for å kartlegge ulike behov for appen, sier elevene.

LÆRINGSAPP: Jassin Darei (18)(f.v.), Ola Tjerbo (16), Tobias Bergland (16), Ugnius Cizauskas (16), Aase Victoria Stensrud Pedersen (18) i Direction World UB vil utvikle en applikasjon som skal gjøre det enklere og mer morsomt for barneskoleelever å lære matte og engelsk. – Vi er i gang med å utvikle utseende og funk sjonalitet, og senere skal vi lage selve programmet. Vi gjør undersøkelser blant lokale barneskoler for å kartlegge ulike behov for appen, sier elevene.

Artikkelen er over 2 år gammel

Entreprenørskap og kreativitet, kombinert med erfaring i å starte og drive en virkelig bedrift, gir elevene verdifull kunnskap som blir viktig for Norge i fremtiden.

DEL

ASKIM: Tolv ulike ungdomsbedrifter fra Askim og Mysen vgs. var samlet til messe og konkurranse på Askim videregående skole tirsdag. Skolene samarbeider om arrangementet Ungt Entreprenørskap Østfold, som har som formål å dyrke fram innovative og kreative ideer og lære elevene å etablere, drive og avvikle en bedrift.

LES OGSÅ: Kantina på ungdomsskolen drives av elever fra videregående skole

Salg av eksklusive sko og klær, mobiltelefonreparasjon, tjenesteyting for eldre, hundeleketøy, badeprodukter og mobilapplikasjoner for å lære matte og engelsk på barneskolen var noen av de kreative forretningsideene elevene hadde klekket ut.

Treningsarena

På messen presenterte ungdommene sine bedrifter for tre fagdommere, som bedømte bedriftene ut fra kriterier som nyskaping og innovasjon, markedsføring, utstilling og produkt- eller tjenestekonsept, og ikke minst potensial for verdiskaping.

En av dommerne er daglig leder i Ungt Entreprenørskap Østfold, Christer Engström, som har jobbet med ungt entreprenørskap i 20 år.

– Skolemessen er en treningsarena frem mot fylkesmesterskapet og NM i ungt entreprenørskap. Elevene får trening i å presentere ungdomsbedriften gjennom salgssamtale og intervju med dommerne. All forskning viser at elever som har hatt ungdomsbedrift på skolen, har større sannsynlighet for å etablere egen bedrift senere i livet, sier Engström.

LES OGSÅ: Ninni (18) bruker dansetalentet til å bygge business

(Saken fortsetter under bildet)

PERSONLIGE POSTERE: Håkon Larsen (17) og Sandra Bjørnhaug (20) lager personlige postere med bedriften Poster UB. – Kundene kan selv bestemme budskap, velge skrifttype, farger og ramme, så lager vi dette på bestilling, sier Bjørnhaug.

PERSONLIGE POSTERE: Håkon Larsen (17) og Sandra Bjørnhaug (20) lager personlige postere med bedriften Poster UB. – Kundene kan selv bestemme budskap, velge skrifttype, farger og ramme, så lager vi dette på bestilling, sier Bjørnhaug.

Elevene startet med arbeidet i september i fjor, og har registrert sine respektive bedrifter i Brønnøysundregistrene. Elevene får kunnskap om hvordan de skal styre bedriften økonomisk, og hvordan de kan selge andeler for å få inn penger til driften.

Ulike målsettinger

– Ungdomsbedriftene spenner vidt, og har ulike mål med virksomheten. Noen vil tjene penger, andre vil hjelpe og yte tjenester, mens andre igjen fokuserer på bærekraft. Dette er tredje året vi arrangerer IØ-mesterskap i ungdomsbedrift, forklarer entreprenørskapslærer Jan-Erik Lien.

Anders Borger Olsen (18), August Riise Wengen (18) og Vetle Bere (18) har etablert Screenfix UB. Bedriften skal reparere knuste mobilskjermer til en konkurransedyktig pris.

LES OGSÅ: Disse jentene har ansvaret for 48 barn

– Så godt som alle elevene på skolen har knust skjerm på mobilen, der så vi med en gang at det var et marked, sier Borger Olsen.

– Vi har lært oss å skifte mobilskjermer selv, så vi har den nødvendige kompetansen på plass, sier Riise Wengen.

– I tillegg tenkte vi å tilby dropp-inn-tjeneste her på skolen, slik at vi slipper å leie lokaler. Dermed får vi mindre utgifter enn etablerte konkurrenter, og kan konkurrere på pris, tilføyer Bere.

(Saken fortsetter under bildet)

PRESENTASJON: Dommer og fagleder teknikk og industriell produksjon, Daniel Lien (f.v.) bedømmer bedriften Day Dreamers UB som består av daglig leder Niclas Vorhaug (16), Emina Rekic, (16), Teodora Sireta (16), Ole-Marner Sæthern (16).

PRESENTASJON: Dommer og fagleder teknikk og industriell produksjon, Daniel Lien (f.v.) bedømmer bedriften Day Dreamers UB som består av daglig leder Niclas Vorhaug (16), Emina Rekic, (16), Teodora Sireta (16), Ole-Marner Sæthern (16).

Etter presentasjonene diskuterte dommerne seg frem til følgende resultat i konkurransen:

Beste UB – 1. plass, Direction World UB fra Mysen vgs. Ideen med å erobre norsk og internasjonalt marked med en app for bedre læring av matematikk og engelsk gikk rett hjem hos dommerne, som mente dette var ideen med størst verdiskapingspotensial.

Beste UB – 2. plass og Beste produkt – Marzeli UB, Askim vgs. Bedriften satser på salg av gensere og klesplagg med logo. Deler av overskuddet går til bistand for fattige barn i land der tekstilprodukter blir laget.

Beste UB – 3. plass – Fleece Leker UB, Askim vgs.

Beste utstilling – UrbanHype UB, Askim vgs.

Beste Markedsføring – Daydreamers UB, Askim vgs.

Østfoldmesterskapet i Ungt Entreprenørskap arrangeres i Rakkestad 14. mars.

Artikkeltags