Store forskjeller mellom skolene: Askimelevene får gratis grøt

Havregrøt: Elisar Musa er glad for at det blir servert havregrøt på Askim vidergående. Her blir hun servert av Lisa Lennertzen.

Havregrøt: Elisar Musa er glad for at det blir servert havregrøt på Askim vidergående. Her blir hun servert av Lisa Lennertzen.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Elisar Musa (18) mener at en god frokost bidrar til læring. Nesten hver dag benytter hun seg av tilbudet om gratis havregrøt på Askim videregående skole.

DEL

ASKIM: – Jeg er kjempefornøyd med at vi får havregrøt på skolen. Det gjør at jeg får nok energi til å følge med i timen på morningen, sier hun.

– Da slipper jeg også å lage frokost, og kan ligge litt lenger i senga, legger eleven til.

Hver morgen går det rundt 100 skåler med havregrøt på Askim videregående skole. Det er kantina som sørger for å lage grøten, mens skolen betaler for det.

– Dette er en del av det som gjør at vi er en helsefremmende skole. Det er ikke alle som spiser frokost, av ulike grunner. Noen har dårlig tid om morgningen, andre gidder ikke og noen får ikke mat hjemme. Ved å servere grøt får alle mulighet til å starte skoledagen med det samme utgangspunktet. Det lettere jo å lære med litt mat i magen, sier hun.

Den helsefremmende bibliotekaren, Lisa Lennertzen og resten av elevtjenesten har ansvaret for å dele ut havregrøt om morningen.

– Det er kjempekoselig å stå og hilse på elevene når de kommer på skolen. Jeg blir automatisk glad, selv på de dagene hvor jeg er litt trøtt, mener hun.

Artikkeltags