Gå til sidens hovedinnhold

Denne containeren er satt opp på kjent turmål for å holde marka ren

Artikkelen er over 3 år gammel

Askim: For en liten stund tilbake tok Tom Erik Mellegård – som er daglig leder i Retura Østfold – kontakt med vertskapet på Skansehytta. Han hadde hørt at flere tar seg turen ut i Åsermarka, og tilbød å sette opp en container som alle kan bruke for å holde naturen ren.

– Retura Østfold AS støtter flere lokale lag og foreninger på forskjellige nivåer. Av den grunn gjennomfører man nå et prosjekt der formålet er å bidra til innsamling av avfallet som potensielt kan havne i naturen i Åsermarka, sier Mellegård før han legger til:

– Jeg har selv sett både brødposer, og papir etter godterier. Selv om det ikke flommer av søppel i skogen ønsket vi å gjøre dette som en gest.

Birgit Gjørwad (57) som er en del av vertskapet strålte da hun fikk beskjeden.

– Dette er veldig generøst, og nok et eksempel på velvilje fra folk i Askim. Hvis folk ser det ligger søppel i skogen plukker de det gjerne opp, men nå har de flere steder å kaste det. Jeg har hørt at folk har benyttet seg av private søppelkasser ved parkeringsplassen. Selv om vi allerede har noen søppeldunker stående ute, blir det flere muligheter å kaste avfallet nå. Containeren står like ved sandkassa utenfor hytta, sier hun.

Siden hun og Kjerstin Bystrøm Stavsholt (56) tok over som vertskap i september har de utvidet tilbudet til Skansehytta. De har blant annet åpent torsdag, lørdag og søndag, og serverer både varm mat og gjærbakst.

– Nå er parkeringsplassen fullere enn det den var tidligere. Vi har jobbet for å øke aktiviteten rundt hytta, og det kommer vi til å fortsette med, sier Gjørwad.

LES OGSÅ: Topptips for høstferien – her er alle de fem høyeste toppene i den nye kommunen

LES OGSÅ: – Hva skal vi med disse hersens turistene?

Kommentarer til denne saken