Litt over klokken 14.00 i ettermiddag trillet det mobile kirkeasylet med Shahla på vei ut av Mysen. Bak rattet satt hennes mangeårige venn og støttespiller Olav Nygaard. Med var også TV2-pastor Egil Svartdahl som har tatt initiativ til demonstrasjonen i Oslo torsdag ettermiddag.

Samtidig som Shahla trillet ut av Mysen, ga UNE henne utsatt iverksetting, og det ble avgjort at saken skal behandles i et nemndmøte med personlig frammøte. Det vil bli berammet sent i november eller tidlig i desember.

– Dette er gledelig. Vi har vunnet på alle plan, jubler Rita Sletner over telefonen.

Venstre-politikeren fra Eidsberg er én av mange som har kjempet for Shahlas sak.

Beslutningen i UNE om å gi utsatt iverksetting innebærer ikke at det kan forskutteres hvilken avgjørelse nemndmøtet vil ta i hennes asylsak.

– Den innebærer derimot at den aktuelle nemndleder mener det knytter seg vesentlige tvilsspørsmål til utfallet av saken, og da skal den etter loven avgjøres kollektivt av ei nemnd med tre personer; en nemndleder med dommerkompetanse og to nemndmedlemmer som er lekfolk, hvorav den ene er oppnevnt etter forslag fra en humanitær organisasjon, skriver UNE i en pressemelding.

Les mer i Smaalenenes Avis eller i PDF-utgaven fredag.