Albin er fortsatt fredet

ROLIG JAKT: Albin, her fotografert ved Mørk i Spydeberg, vil trolig ikke bli offer for jegernes kuler i år heller. ARKIVFOTO

ROLIG JAKT: Albin, her fotografert ved Mørk i Spydeberg, vil trolig ikke bli offer for jegernes kuler i år heller. ARKIVFOTO Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Den hvite elgen i Østfold kan trolig gå nok en fredelig elgjakt i møte.

DEL

Elgjakten starter 5. oktober varer ut måneden. Et gjennomgangstema i Indre Østfold og resten av fylket de siste årene har vært om den etter hvert landskjent hvite elgen kan skytes eller ikke. Nå er det klart at den trolig overlever også i år.

– «Albin» er administrativt fredet. Jaktlagene i Våler har vist stor lojalitet i forhold til et slikt vedtak, og jeg er trygg på at de følger opp i år også, sier skogbrukssjef Sven O. Martinsen i Våler kommune til moss-avis.no.

Det betyr at den hvite elgen er relativt trygg, for den befinner seg stort sett innenfor kommunegrensene i Våler. I den grad den streifer, er det til Spydeberg.

– Jeg kan ikke gi noen garanti på vegne av våre jegere, men jeg mener at holdningen er den samme hos oss som i Våler, sier Jon Gunnar Weng på landbrukskontoret i Spydeberg.

Tips Oss
Epost: redaksjonen@smaalenene.no TLF: 909 70 700
Bilde: SMABILDE til 2005

Artikkeltags